resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2059
    2007 yılında chelsea’den kovulduktan sonra tottenham jose’ye teklif yapmış ancak portekizli çalıştırıcı londra’nın mavilerinin koyduğu madde gereği tazminat dönemi boyunca ingiltere’den chelsea dışında bir takım çalıştıramayacağı için kuzey londra ekibinin başına geçememişti.

    2008 yazında ise portekizli çalıştırıcının, jorge mendes ile beraber son iki sezonu kupasız kapatan katalan ekibi barça’nın koltuğunu gözüne kestirdiğini biliyorum.hatta iş sadece imzaya kalmıştı. barcelona’lı yöneticiler chelsea ile olan maçlardaki açıklamalarından dolayı portekizliye sıcak bakmasalarda portekiz’e giderek ünlü menajer jorge mendes’in lizbon’daki ofisinde mourinho ile görüşme yaptılar. jose oyun anlayışında defansif anlayışından vazgeçeceğini ve hücum planlarını etkileyici bir sunum ile anlatarak yöneticileri ve başkan laporta’yı etkilemişti.

    sunumun sonunda anlaşma kesinken başkan laporta son bir şartını sundu ve jose’den basınla ilişkisinde sivri dilini yumuşatmasını istedi. o ana dek yöneticilerin her isteğine karşılık şeyler sunan mourinho durdu ve “bunu düzeltmem çünkü ben bu yüzden mourinho’yum” dedi. bu sözün ardından başkan laporta eşliğinde barcelona’lı yöneticiler odadan çıktılar ve görüşme sonlandı. bir kaç hafta sonra barcelona alt yapı antrenörü guardiola'yı takımın başına getirirken, portekizli çalıştırıcı italya'nın yolunu tuttu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın