• 268
    2022 dünya kupası'na katılmamasının hiçbir işe yaramayacağı takım. medeniyet götüren batı kafası, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir zaman işe yaramadı. tam tersi savaş, terör, yoksulluk, diktatörler yarattı. bu iyi niyetle yapılsa da sonuç budur ki asıl amacın sömürü olduğu aşikardır.

    kamuoyu yaratma olayı da kendi memleketinde mastürbasyondan başka bir işe yaramaz. zaten almanya'nınki de bundan farklı bir şey değil. sadece müslüman coğrafya değil, dünyanın herhangi bir yerinde insanların çoğunun yaşam tarzlarından şikayetçi bile olduğunu sanmıyorum. toplumların gelişimi dışardan parmak sallayan öğretmenler ile olmaz. evrim ile olur. toplumlar bunun için kendileri mücadele etmelidirler. batı dışı toplumlar için demokratikleşme batı sayesinde değil, genellikle batı ile mücadele ederek olmuştur.

    buna en güzel örnek türkiye'dir ve mücadelesi hala çok sert bir şekilde devam etmektedir. batı tamamen kendisi açısından haklı olarak çıkarlarını düşünür. batı karşıtı bir demokrattan ise kendi yandaşı bir diktatörü tutarlar. zaten dünyanın birçok yerinde demokratik gelişimleri böyle boğmuşlardır. dediğim gibi asla kendilerini suçlamıyorum. kim olsa aynısını yapardı. sorun zaten bizlerde.

    dünya kupası'na gitmemek yararlı olmadığı gibi tam tersine zararlıdır. bariyerler kurup sınırlar çizmek herhangi bir toplumu geliştirmez. tam tersi kendilerini dışladıkları için katarlı kadınlarda da dahil, öfke ve düşmanlık doğurmaktan başka bir işe yaramaz.

    amerika'nın da turist gören kıyı şehirleri, iç şehirlerine göre daha açık görüşlüdür türkiye'nin de. dünyanın her yeri için bu geçerlidir. bırakın insanlar birbirini tanısın, görsün. onlar senden bir şey öğrensin, sen onlardan bir şey öğren. o zaman belki o toplum değişime ihtiyaç duyar ve kendi evrimini sağlar. hatta belki senin de yapamadığın şeyleri yapar. daha güzel yollar bulur. sonuçta dünyada tek doğru yok. hele tek doğru batı'nın yolu hiç değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın