• 42
    euroleague'de ikinci çift karşılaşma haftasına (19-22 kasım) girilirken 8. maçlar sonunda tablonun zirvesinde yer alan israil temsilcisi. en tepedeler en tepede olmasına da sayı averajıyla, galibiyet farkıyla falan değil hani. zaten şu an euroleague'de tuhaf bir sıralama söz konusu. ligin 1.'si ile 6.'sının galibiyet ve mağlubiyet sayıları aynı (6 galibiyet-2 mağlubiyet), sayı averajıyla dizilmiş durumda takımlar.

    "lig lideri" dedik maccabi için. normal mi? pek değil. şaşırtıcı mı? pek değil.

    2015 yılında beri çeyrek final göremeyen bir maccabi'yle karşı karşıyayız. iyi bütçelere rağmen sürekli bir çuvallama hali bıktırmış olsa gerek shimon mizrahi'yi (meşhur başkan) ki bu sefer transfer döneminde sağlam para harcadı. omri casspi ve quincy acy gibi iki ciddi eklemeyle mesajı verdiler en başta. aynı şekilde nate wolters ve othello hunter gibi güzel iki eşantiyonla da yapıyı kurmaya devam ettiler (burada küçük bir not: wolters hamlesi çok önemliydi zira scottie wilbekin fazla bireysel takılıyor ve fazla yalnız kalıyordu, bunu dengelemiş oldular). ancak bana kalırsa esas önemli olan işi tarik black'i takımda tutarak yaptılar. bryant dunston ve tonye frank jekiri (asvel'de yarım yarım yardırıyor, kaçan balık çok büyük oldu maalesef) ikilisiyle birlikte pota altı caydırıcılığı konusunda en beğendiğim üç adamdan biri black, çok değerli parça. son derece başarılı olan kadro mühendisliği bu isimlerle sağlandı işte. tabii avrupa'nın en underrated koçlarından biri olan ioannis sfairopoulous'un geldiği günden beri takımın çehresini değiştirdiği gerçeğini de yok saymamak elzem. aptal saptal, savruk hücumları odağı yapan maccabi'ye düzen basketbolu oynatabilmeyi başarabilen bu adama saygı duyarım ben arkadaş.

    sezona iki deplasman (khimki ve real madrid) kaybıyla girmişlerdi fakat bu maçları ucu ucuna vermişlerdi. yani daha en başta "bu sezon biz de varız" diye haykırıyordu israil temsilcisi. zaten akabinde 6/6 geldi ki bu 6 içinde evde fb beko ve yolda baskonia+olympiacos galibiyetleri mevcut. önümüzdeki çift müsabaka haftasında 0/2 çekmeleri olası yalnız, sırasıyla milano ve barça deplasmanlarına çıkacaklar.

    zamanın efsanelerinden biri olan maccabi'den bu sezon çeyrek final bekliyorum. ilk 4'te kalabileceklerini düşünmüyorum lakin şöyle bi' 7. ya da 8. sırada çeyrek final gelecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın