• 15
    "forvet arkası veya 10 numara" pozisyonunun en azından 4. fatih terim döneminde a planı olarak düşünülmediğini söyleyebiliriz. hoca, 3 sezonda da gördüğümüz üzere, maçlara 4-1-4-1 başlar, skor ve oyun olarak geridiyse ikinci yarı 4-4-1-1'e geçer, beklenen olmadıysa orta sahadan birini çıkartıp 4-4-2 veya daha riskli oyun planlarına geçer.

    hoca ve ekibinin kafasında hangi diziliş olursa olsun 3 merkez orta saha ile oynamak var ama bu 3 ismi en azından maçlara başlatırken hiçbir şekilde 10 numara oynatmak yok. daha çok maç içi geçişlerde 10 numara oynayan bir oyuncu görebiliyorsunuz.

    9 kasım 2019 gaziantep fk galatasaray maçı 3-5-2 dizilişini de bu şekilde yorumladı mesela. kendisine sorarsak nagelsmann'in tarzı bir 3-1-4-2 ile başladığını söylecektir bence. çünkü bu maçta orta sahamız net bir şekilde lemina ve önlerinde mezzala rollerinde feghouli ve ömer bayram şeklinde başladı.

    ancak, skoru aldıktan sonra zaman zaman feghouli 10 numara bölgesine kaydı ve rakibi 3-4-1-2 ile karşıladığımız da oldu. bence bu bölümde 3-4-1-2 tercih etmemizdeki amaç tamamen kontra atak düşüncesiyle alakalı. 3-4-1-2'de topu kapabilmeniz durumda öndeki 3 oyuncuyla beraber çok hızlı bir şekilde rakip kaleye gitme imkanı doğuyor ve bir orta saha oyuncunuzu daha geride bekletmiş oluyorsunuz. (zaten geriden uzun toplar atılması için de koşan oyuncu olan ömer bayram yerine, servis yapabilecek seri oyuna girdi.)

    kısacası, uzun zaman sonra ilk kez 9 kasım 2019 gaziantep fk galatasaray maçında fatih terim'in bir maçı her anlamda taktik anlamında sürklase ettiğini gördüm. gerçekten bu maçta 1. dakikadan itibaren hiç puan kaybedeceğimiz hissine kapılmadım. hoca 3'lü dizilişlere genel olarak soğuk baksa da umarım en azından devre arasına kadar bu oyunun üstüne koyarak idare etmeyi çalışır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın