• 371
    atp finallerinde kazananın gruptan çıkacağı son maçta novak djokovic'i 6-4 ve 6-3 ile geçti ve yarı finale yükseldi. yine wimbledon 2019 demek istemezdim ancak federer o maçtan sonra djokovic ile oynamak istediğini dile getirmişti. anlaşılan çok bilenmişti ve dünkü maçta klasının yanında hırs ve isteğiyle maçı aldı. bu hırs ve isteği bazı sezonlarda bazı maçlara ve hatta belki maçlara bile değil, anlara yaysa şu anda sahip olduğunun en az 1.5 katı slam'e sahip olurdu. bazen üzülmemek elde değil.

    böylelikle federer, nadal'ın sezonu 1 numara olarak kapatmasına vesile oldu.

    maç sonunda federer'e wimbledon finalinden farklı olarak ne yaptın diye sorulduğunda 'sanırım maç puanını değerlendirdim.' dedi.

    bu da maç puanı: https://twitter.com/i/status/1195245731893919746

    not: bu arada nadal bu maçı izleyeceğini söylemişti ve istediği oldu. böylelikle 5. kez bir sezonu 1 numarada bitirdi ve federer, djokovic ve connors ile sayıyı eşitledi. zirvede 6 ile sampras var.

    not 2: ayrıda federer 2015'ten sonra djokovic'i ilk kez yendi. 2015'te djokovic tarihin en iyi sezonlarından birini yaşıyorken yanlış hatırlamıyorsam 6 mağlubiyetinden 3'ünü federer'den almıştı. (cincy open, dubai ve yıl sonu turnuvasında grup maçında)
App Store'dan indirin Google Play'den alın