resim
Ahmet Yılmaz Çalık
Mevki:Stoper
Doğum:26.02.1994
Ölüm:11.01.2022 (27)
Uyruk:Türkiye
  • 1474
    sadece üçlü defans kurgusuyla ve ligdeki rakiplere karşı iyi performans gösterebilecek bir oyuncudur. maalesef standart dörtlü defans hattında başarılı olma şansı zayıftır.

    bunun en temel sebebi ise topla ilişkisinin inanılmaz kötü olmasıdır. dörtlü defans kurgusunda stoper sayısı üçlüye göre daha az olduğu için topla daha çok buluşuyor stoperler. dolayısıyla top kendisine geldiğinde baskı yapan takımlara karşı topu iyi kullanma şansı yok. üçlüde ise üçlünün ortasında oynadığı için, hem yakınındaki iki stopere hem de diziliş gereği alternatifin artmasıyla ikinci bölgedeki kanat bekler de dahil beş oyuncuya topu fazla oyalanmadan verme şansı var.

    diğer bir eksisi hızlanması. hızı bir stopere göre kötü değil ama hızlanması çok kötü. yine dörtlü kurguda kendisine yakın bek oyuncusunun pozisyonunu kaybettiği pozisyonlarda ahmet'in arkasına atılan her top hele bir de ileride yakalandıysa ciddi gol tehlikesi olur kalemizde. üçlü oynandığında birbirine yakın 3 stoper ve kanat bekleri sayesinde çok olağanüstü ve organize bir pozisyon hatası yapılmadıkça arkaya atılan toplar süpürülebiliyor.

    tabi şunu da söylemek lazım. evet ayağı ve hızlanması çok kötüdür belki ama defansif farkındalığı hiç de fena değildir. pozisyon almaları ortalama üstüdür. kayarak müdahaleleri iyidir. hava topu da fena değildir. çok iyi sıçrar.

    kısacası rotasyonda üçlü kurguda her türlü iş yapabilecek mücadeleci bir oyuncudur. bir ara özgüven kaybı sebebiyle 3. lig topçusuna dönüşmüştü ama oynaya oynaya açılacak tarzda bir oyuncu olduğu için yavaş yavaş kendini bulmaya başladı. umarım böyle devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın