• 80
    iki ucu boklu degnek bir duruma karismis fenerbahceli yunan basketbolcu. yani elestiren de, olayi normal bulup savunan da kendi acilarindan hakli, lakin ben oyuncuyu pek hakli bulamiyorum. iki ulke arasinda tarihten gelen sorunlar oldugu malum, su anda da cogu zaman iki ulke siyasi olarak karsi karsiya gelse de bu gunumuzde halklar arasinda ne kadar devam ediyor dersek, benim gozlemledigim sekilde asiri uctaki insanlar haricinde sorun yok, bu asiri uctaki insan sayisi da pek tabi bizde daha fazla, nufusumuzun da fazla olmasi sebebiyle. yine de yunan sporcunun burda oynamasi ilginc bir durum, yillardir bunu basariyla da yapiyor bu adam. daha once gekas adina sarkilar da yazildi bu ulkede, cok farkli sehirlerde, allah'in kulu da adama protestoda falan bulunmadi, gormedik, duymadik.

    hal boyleyken, sloukas da bir bakima bu dostluga katki veren bir modeldi. pankarti tutmamasi, sonradan yaptigi aciklamadaki gibi falan degil, besbelli ki istememis, bari mert olsaydi diyoruz tabi ama o da kolay is degil. ama benim gorusum, madem zoru yapamiyorsun, ne demeye turkiye'de oynuyorsun. yani senin ulkeni isgal etmemis, senin ulken buralari isgal etmeye kalkisirken cikip ulkesini savunmus bir adamin, yasadigin ulkeyi kurmus ve en buyuk kisisel simgesi haline gelmis adamin olum yildonumu icin pankarti tutamayacak kadar nefret besliyorsan, bu ulkede isin ne? herhalde maasini da tl cinsinden almiyorsundur o zaman, malum paralarimizin uzerinde de atanin resmi var, alerji yapar ellerine... diyesi geliyor insanin.

    bunlarin haricinde basinin sessiz kalmasi, gs li bir sporcunun bunu yapmasi durumunda verilecek tepkiler, turk oyuncunun bunu yapmasi durumunda biz ne yapardik senaryolari, ulkede bu adama gelene kadar zaten ataturk'e ne saygisizlik yapanlar var gibi ozelestiriler vs gibi konularda herkese hak veriyorum. cok da muhim degil bu bakimdan su olay, zaten buyumeyecektir de, bugun elestirimizi yapar yarin geceriz. lakin tanimis bilmis olduk bir kez daha. fenerbahce de camia olarak bu gibi olaylarda verdigi tepkileri bildigimiz bir rakibimiz, fazla uzerine gidersek "ataturk da soyle lololo aslinda, adam da hakli" falan diyebilecek tiynetteler, bir sonraki demecleri olabilir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın