resim
Sofiane Feghouli
Takım:Karagümrük
Mevki:Ön Libero
Yaş:34
Boy:1.77
Uyruk:Cezayir
  • 4240
    18/19 sezonunda ne oynuyorsa 19/20 sezonunda da hemen hemen aynısını oynuyor. ne formsuz ne takımı sabote ediyor. geçen sene de böyle oynuyordu. hiçbir zaman uçup kaçan, sürekli savunmaya yardıma gelen, sahada basmadık yer bırakmayan bir adam olmadı zaten. fakat bu adamı tehlikeli bölgede topla buluşturursan şapkadan tavşan çıkarabiliyor. ummadığın goller atabiliyor. adamın oyun tarzı bu. bu anlamda kendisinin tarzını sneijder'a benzetebiliriz bir miktar.

    geçen sene çok iyiydi diyen adamların bu seneki oyununu eleştirmesi aşırı anlamsız. geçen sene şampiyonlukta çok büyük katkısı var. aynı özgürlüğü bu sene verirsen yine benzer istatistiklere ulaşır, sene sonunda baktığında yine şampiyon yapan isimlerin arasında adı anılır. fakat adamdan yapamayacağı şeyleri bekleyip, sonra da "bu sene çok isteksiz" diyoruz. tekrar söylüyorum, bu adam hep böyleydi zaten. sürekli koşan, savunmaya dönüp adam kovalayan kişi henry idi. feghouli de ceza sahasının çevresinde dolaşacak özgürlüğe sahipti. topu oraya kadar getirebildiğimiz için son noktayı koyabiliyordu bu adam. zaman zaman da mariano ve belhanda ile üçgen kurup pas yapıyordu. ama o dönemde de çalım atıp basıp giden birisi değildi. aynı oyunu oynuyor.

    bugün oynanan 9 kasım 2019 gaziantep fk galatasaray maçında 1 gol attı. 2 şutu da direkten döndü. maçı 3 golle tamamlasa başlığının altında 200 entry olacaktı ve herkes feghouli kendine geldi diyecekti. işin kısası gömüldüğü kadar kötü bir oyun oynamıyor. geçen sene yapıp da bu sene yapmadığı şeyler o kadar da çok değil. hemen hemen aynı futbolu oynuyor. bir tarafa henry gibi koşan, süratli, her an tehlike yaratabilecek bir isim koyarsan diğer kanattaki feghouli sana istediklerini verir. ama bir kanatta babel, bir tarafta feghouli olmaz, olmuyor da zaten. ki bu maçta babel kanatta görev almadı, feghouli bir miktar daha ön plana çıkabildi.

    edit: bu bir babel kötülemesi değildir. aynı şeyler babel için de geçerli. bir kanatta babel, diğer tarafta bruma oynasa mesela, babel de daha etkili bir oyuncuya dönüşürdü. işin kısası, iki tarafa da yavaş oyuncu koyamayız. böyle bir futbol oynamıyor bizim takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın