• 13239
    açılın ailenizin dijital reklamcısı geldi.

    efenim şimdi şöyle, google genellikle, desktop ve mobildeki mobil sitelerde sizin daha önceki arama geçmişinize vesaire bakarak alakalı reklamlar gösterir, bu herkesin bildiği bir şey zaten.

    fakat galatasaray sözlükte bahsi geçen trendyol yönlenmeli iç çamaşır reklamları belli ki herkese çıkıyor. böyle bir durumda kişisel ilgi alanlarınızla ilgili bir reklam gösterimi olduğunu çıkarmak zor.

    bunun olması için başka ihtimaller de mevcut, o yüzden müsterih olun, sapık değilsiniz.

    mesela bizim sözlük google'da bir erkek ya da spor platformu olarak geçiyor olabilir, reklamveren de erkeklerin yoğun kullanımının yer aldığı ya da spor sitelerinin yer aldığı bir hedefleme yapmış olabilir.

    yahut trendyol direkt galatasaray sözlük'ü hedeflemiş olabilir.

    trendyol yanlış bir hedefleme yapmış olabilir, şöyle ki, örneğin buradaki birçok sözlük yazarı trendyol'da bir gsstore indirimi görmüş ve oraya tıklamış olabilir, trendyol da creative ayırımı yapmadan direkt buranın kullanıcı performansını beğenip hedeflemiş olabilir, operasyoncusunun kovulması gerekir.

    trendyol lokasyon bazlı yüksek bir satın alım, yüksek bid vererek ilerliyor olabilir, bu yüzden bütün trafiği kaplıyor olabilir.

    daha yığınla ihtimal var, bakmak lazım kuruluma. :)

    bana en mantıklı gelen, spor ürünleri satan trendyol'un spor sitelerinden yüksek bir satın alım yapmış olma ihtimali, ama gerizekalıca bir taktikle banner'larını ayırmadan bunu yapmış olması.

    özet olarak, sapık değilsiniz, olur öyle.

    edit: kowalski reklamlara tıklıyorum demiş ya mesela. o reklama tıkladığında adam google analytics kullanıp satın alım yapıp yapmadığını track edebiliyor. satın alım yapmaman demek seni o reklama biraz daha zorlaması demek anlamına gelir. o yüzden tıklamış olmanız da reklam gösteriminin tekrar yapılması için bir sebep. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın