resim
Mariano Ferreira Filho
Takım:Atlético-MG
Mevki:Sağ Bek
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 1871
    kendisinin profesyonel futbolu süper lig seviyesinde dahi oynayamayacak seviyede olduğunu düşündüğüm futbolcumuz. martin linnes`in bu sezonun ilk devresinde olmaması kararını ilk andan beri eleştirmekle beraber, şener özbayraklı`nın da ilk devreyi neredeyse kapatmasıyla beraber altyapıdan herhangi bir oyuncuyu da sağ bek mevkisinde oynatamayacaksak, mümkünse yuto nagatomo'nun sağ bekte denenerek sol bek için emre taşdemir veya süleyman luş'un değerlendirmesinin doğru olacağını düşünüyorum.

    takımdaki en zayıf halkanın kendisi olduğunu düşünüyorum. önceki sezonlara göre çok hantal ve öz güvenini tamamen kaybetmiş durumda. oyun zekasını sahaya yansıtamıyor, koşacak dermanı yok, ayağına top geldiğinde ilk düşündüğü şey kaleciye oynamak. hatta sezon başından beri ligde ve şampiyonlar liginde pas tercihleri hakkında tutulan bir istatistik varsa paslarının yüzde elliye yakınını kaleciye oynamaktan yana kullandığı ortaya çıkacaktır. kendisinde selçuk inan sendromu olduğunu ve garanti oynayarak istatistikte kötü görünmemek için geriye oynadığı düşüncesindeyim. böylece 17-18 ve 18-19 sezonlarındaki pas üçgenleri kurulamıyor ve takım üretken olamıyor. defansif anlamda ise buna feghouli'nin formsuzluğu da eklendiğinde sağ kanadımız otobana dönüyor.

    mariano'nun diğer bir defosunun da orta açamama problemi olduğunu düşünüyorum. geçen sezon kadıköy'de onyekuru'ya orta açarak yaptığı asist dışında hatırda kalan ortası yok. bunca yıldır oynayan bir bek oyuncusu için bu durum ciddi bir problem.

    yaşı ve performansı düşünüldüğünde kendisinde ısrarcı olunmaması gerektiğini düşünüyorum ve artırıyorum, tıpkı selçuk gibi ligde hiç bir takımda on bire yazılacak vasıfta değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın