• 13234
    kişisel bilgisayarımda reklamları engellediğim platform *

    ancak android telefonumda ve iş yerinde kullandığım bilgisayarda yapmadım * özellikle iş yerinde aynı ağa bağlı olduğumuzdan mütevellit olduğunu düşündüğüm envai çeşit garip reklam çıkıyor, bunları aratmama imkan yok * en basitinden bir hanımefendi arkadaşımız bir alışveriş sitesinde kendine bir şey arasa muhtemelen reklamlar sizi de buluyor. yani diyeceğim o ki eğer böyle bir durum varsa her türlü reklam sizi bulabilir.

    onun dışında kişisel telefonum olan android de de bu tip reklamlarla karşılaşmıyorum. diğer renktaşlarımın dediği gibi google da ne aratıyorsanız reklamlar da onu size gösteriyor * biraz daha dikkatli olalım * tabii andorid ile ortak bir wi-fi ağına bağlanıp orada başkasının arattığı anahtar kelimeler yüzünden size gösterilen reklamlar da değişebilir, o kadarını bilmiyorum.

    velhasılıkelam, teknolojiye bu sıralar hiç güvenmez oldum. andorid de google asistanı * kaldırdım mesela bu dinleme mevzu yüzünden. gerçek olduğunu arkadaşlarla deneyip gördük çünkü. bu konulardan iyice anlasam engelleyebildiğim kadar engelleyeceğim ama bu kadarı geliyor elimden ve uğraşacak zamanım da yok açıkçası. kişisel bilgisayarımda kameraya bant yapıştırdım * şaka şaka, aygıt yöneticisinden kamerayı disable ettim. mikrofonu da disable ettim, sadece kullanacaksam açıyorum bunları.

    sanki çok önemli birisin dediğinizi duyar gibiyim, herkes aynını söylüyor. umurumda değil, dünya için önemim 0'ın da altında olsa dahi kişisel bilgilerimin bende kalmasını isterim mümkün mertebe. onun dışında zaten %100 korunma imkansız günümüz dünyasında. herkes her şeyi öğrenebilecek durumda ama elimizden geldiğince korunmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın