resim
Alberto Bartali
Görev:Atletik Performans Antrenörü
Takım:-
Yaş:60
Uyruk:İtalya
  • 223
    bu adama şu an gelen eleştiriler benim beklediğim bir şeydi. çünkü zamanında çok gereksiz övüldü. tıpkı belhanda gibi. bugün insanlardaki belhanda antipatisi hatta nefretinin en önemli nedenlerinden biri belhanda'yı her şartta övüp, onu eleştirenleri eleştirenlerdir. bu, insanlarda bir reflekse neden oldu.

    bartali konusunda da burada öyle gereksiz övgüler, entryler okuduk ki zaman zaman abartmayın vs. yazma isteği oluştu insanlarda ve bazıları yazdılar da. ancak bunun üzerine o entryleri yazanlar, tıpkı belhanda'yı eleştirenlerin eleştirilmesi gibi futbolda kondisyonun önemini bilmemekle falan itham edildi. e bu da yine bir refleks yarattı.

    futbolu tek bir açıdan ele alıp değerlendiremezsiniz. çok koşmak her zaman iyi futbolun göstergesi olmaz. bazen o kadar farklı ve iyi işleyen bir oyun kurgularsınız ki rakip sizden 10 km fazla koşmuştur ama siz rakibi ezip geçmişsinizdir. onu, at gibi topun peşinden koşturmuşsunuzdur.

    tabii koşmak önemsizdir demiyorum. daha önce söylediğim şeyi tekrarlamam gerek; 120 km koşabilmek için sadece kondisyon yetmez, dahası kondisyon ya da kondisyoner, bu mesafelere çıkmak için gereken ilk şey de değildir. çünkü haftada en az 4 5 gün düzenli antrenman yapan bir birey, motive olup oyun planına inanırsa zaten başında bir kondisyoner olmadan da bu mesafelere çıkabilir. bunların hepsi profesyonel oyuncu nihayetinde. hayatları boyunca bu antrenmanları yapan insanlar. 120 km koşabilmek için o kadar koşmayı gerektirecek bir oyun planı ve oyuncuların da bu plana ve birbirlerine inanması gerekir. kimse robot değil, senin kendini yırtarken yanındaki arkadaşının görevini yapmadığını görürsen 2 pozisyon daha koşarsın, 3. pozisyonda artık sen de bırakırsın, göstermelik koşarsın. 2 defa depar atarsın, top gelmezse ve topun gelmemesinin sebebi beceriksizlik falansa 3.'de artık o deparı atmak gelmez içinden. yahu mahalle arasında maç yaparken bile böyledir bu.

    sorun bartali değil, geçen sene de sorun kondisyon değildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın