• 6097
    çok tehlikeli bir virajı dönmekte olan kulübüm, sevdam. umarım bir kez daha uçurumdan toparlamak zorunda kalmayız.

    futbol takımımız çok büyük sorunlar içerisinde. ben bu takımda ciddi sorunlu dönemler gördüm, yeniçeriler, arda turan'lar, bam üçlüsü, fenerbahçe'nin gerisinde kalmalar vesaire. fakat hiçbir zaman, fatih terim takımın başında olduğunda futbolcuların armaya ve birbirlerine bu denli uzak olduğunu görmedim. şu an görünen en büyük tehlike bu.

    baştan söyleyeyim, öyle hocanın istifa etmesini ya da gönderilmesini isteyenler falan önce bi ıslak rüyalarından uyansınlar. umarım öyle bir şey olmaz. öyle slavia prag falan örneği vermeyin boş yere. mourinho boştaymış falan geçin abicim bunları. rijkaard geldi buraya biliyorsunuz değil mi? hem de şu anki haliyle falan değil, barcelona'ya rüya gibi top oynattıktan hemen sonra geldi buraya.

    şunu hala anlamadınız güzel kardeşlerim, türkiye'de o futbol ortamı y o k. o söylediğiniz yabancı teknik adamlar, genç teknik adamlar falan hepsi denendi. skibbe geldi, rijkaard geldi dediğim gibi, aragones falan geldi bi sürü teknik adam denendi. neden fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor hepsi türk teknik adam seçiyor sanıyorsunuz? çünkü burada öyle sadece profesyonel yapı kurayım, slavia prag gibi olayım falan geçeceksiniz. burada savaşmanız gerek, savaşmazsanız olmaz.

    fatih terim de bu savaşı en iyi veren teknik adam oldu bugüne kadar. kaç kez yaşadığımız senaryonun hoca gidince değişeceğini mi sanıyorsunuz? ben size söyleyeyim, hoca gitse yabancı bir teknik adam gelse olacaklar: olmayan futbol, bahaneler, liselilerin yönetim eleştirileri, takımın 5-10. sıralar arası lig pozisyonu, divan kurulu, dursun özbek veya muadili bir başkan ve uçurum... hele ki ffp kıskacındaki bir takım için, hangi teknik adamın bu savaşı verebileceğini sanıyorsunuz.

    bu takım fatih terim'siz olmamalı, olmayacak o yüzden. hocaya inancım tam, kim ne derse desin savaşacak, kalacak bu kez. sözünü verdiği gibi.

    fakat, hocanın da artık toparlanması gerek. bi kere takımı uefa'ya götürmek için hala şansı var. bu gruptan zaten olacak olan şey buydu, bir şey kaybetmiş olmayız. ligde de acilen toparlanmalı ve iyi futbol görmeye başlamalıyız.

    hocadan en önemli beklentim ise, bir an önce oyuncularını silkelemesi, gerekirse zamanında riera-melo kavgasında yaptığı bir kadro dışı harekatıyla iki oyuncuyu da kazandığı gibi, kadro dışı bırakmak gibi çözümlerle bir an önce bir "takım" yaratması.

    profesyonel davranmaya çalışırsan yanarız hocam. ocak'ı bekliyorum deyip geçen seneki gibi ocak ayının ilk günü elindeki oyuncuları kadro dışı bırakıp bombayı yönetimin kucağına atarsan, yine diagne gibi transferler görürüz.

    yönetimle ilgili ciddi sorunları olduğuna eminim. slavia prag falan diyor millet de, eminim adamlar takımın iskeletini değiştirip transferin son iki gününde kiralık-yaşlı yığınla oyuncuyu vermemişlerdir hocalarının eline. ama yine de kadro kaliten var hocam, formayı adaletli dağıtırsan bu sorunları aşarsın. bu kez lütfen, yönetimle savaşman gerekiyorsa onlarla da savaş.

    yaptık, yine yapacağız. bu takım senin ellerinde yükselecek, senin ellerinde ayağa kalkacak. inancımız tam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın