• 36608
    "matematik olarak bakıldığında çok net görülüyor, kaybettiğimiz takdirde şampiyonlar ligi değil, avrupa ligi tarafına bakmamız gerekecek. önümüzdeki tablo böyle. oyuncularımın bunu bir final maçı gibi düşünmesine sevindim. ama biz teknik adamlar dışarıdaki söylemlerle içerideki eylemlerin beraber gitmesini isteriz. inşallah öyle olur. ama kaybedecek fazla bir şeyimiz yok. yani baştan itibaren bu düşünce içerisinde olabiliriz ama bu şekilde bir oyun içerisinde olmayabiliriz. "

    "real madrid'in her oyuncusu birbirinden değerli. real madrid'in sahaya sürdüğü 11'i dışında bir o kadar güçlü bir 11'i daha var. o yüzden bunun kararını verecek olan teknik adamdır. açıkçası real madrid'de sahaya kim çıkarsa çıksın, bana göre tehlikeli ve önemli bir oyuncudur. hangi oyuncunun oynayacağını, hangisinin oynamayacağını düşünmedik. çünkü bana göre real madrid'in kadrosu birbirinden değerli oyuncularla dolu. hangisinin 1 numara, hangisi 2 numara görüp oynatacağınız, çok düşündükten sonra verilecek kararlardır. o yüzden az güçlü ya da çok güçlü diyemeyeceğim. çünkü real madrid'in tüm oyuncuları güçlü oyuncular."

    "elbette galatasaray'da oynasa memnun olurdum. ama ben burada real madrid'in oynayacak ya da oynamayacak oyuncularıyla ilgili yorum yapmakta çekimser kalmak isterim. ama bale'ın iyi futbolcu olduğuna itirazım yok. belki de dünyanın en süratli oyuncularından biri. iyi bir sol ayağı var. ama oynatıp oynatmayacağının kararını teknik adam verir. buna da saygı duymak lazım. bu sadece real madrid'de değil galatasaray'da da, juventus'ta da, manchester'da da böyle. oyuncuların oynayıp oynamaması hep tartışma konusu olur. ama sahaya çıkan 11, en iyi 11'dir."

    "bu grupta gol atamadığımız için eleştirilebiliriz ama biz gol kralları çıkartmış, en çok gol atmış, en çok gol pozisyonuna giren, girmeye çalışan, felsefesi tamamen hücum olan bir takımız. burada gol pozisyonu üretmiş ama gole ulaşamamış bir durumdayız. eğer real'e karşı ilk maçımızda 1,5 dakikada bulduğumuz 3 net gol pozisyonundan birini gole çevirmiş olsaydık, 1-0 lehimize olan skorda galatasaray lehine başka bir oyun oynanacaktı. ama 1-0 geriye düşünce başka bir oyun oynuyorsunuz. nerede olursanız olun, real madrid'e karşı 1-0 geride oynamak da kolay değil. elbette biz de üzgünüz, hem puan kaybettiğimiz hem de benim çok kafamı takmadığım istatistikler sebebiyle. neyi yapmamız lazım? çok basit, gol atmamız lazım. onun için de biraz daha fazla gol pozisyonu üretmemiz lazım. muhakkak ki burada real madrid'le oynamak çok kolay değil. ama biz dünyanın her tarafında her takımla oynamış bir ekibiz. ona göre oynamamız lazım. ben kaybetmekten korkmayan bir takım istiyorum açıkçası. çünkü kaybettiğiniz zaman, rizikosu bize, izah etmesi bize, sorumluluk almak bana düşüyor. oyuncularımın bu tür durumlarla bir alakası yok. dolayısıyla korkmalarını gerektirecek bir şey de yok. zaten çok basit bir felsefe var: burada, real madrid'e yenilseniz size kim ne diyebilir ki? real madrid bu, yenerseniz olay olur.

    "oyuncularımızın bazılarında bir iki sıkıntımız var. başta yuto nagatomo olmak üzere. onun için 11'le ilgili sorulara tam yanıt veremem. hiç akılda olmayan bir şeyler oldu, hem de iyi oynarken. bizim için burada da kullanabileceğimiz bir oyuncu olan yuto'nun bir sıkıntısı var, bir oyuncumuz daha bir sıkıntısı var. eğer bu sıkıntıları aşabilirsek... bunu hep söylüyorum sahada hep beraber oynamamız gerekiyor. ama çaykur rizespor karşısında çıkardığım takımın halinden, tavrından, performansından memnunum. ancak bu oyunu hep beraber oynayacağız. sadece aralık ayında 9 maçımız var. kasım'da da maçlarımız var. bunların hepsini bir araya getirip düşündüğümüzde herkese ihtiyacımız var. ama dediğim gibi bir iki oyuncuda henüz kararımı vermedim."

    "her teknik adamın bir tavrı, bir tarzı, bir karakteri, bir reaksiyonu vardır. onun için ben bir başkasının yerine bir konuda karar veremem. ben böyle bir konuda çok sert tepki gösterebilirim, bir başkası hiç oralı olmayabilir, bir başkası idare edebilir. ama ben genel olarak böyle durumları idare etmeyi değil yönetmeyi tercih ederim. o durum nasıl yönetilecekse, adalet neyi gerektiriyorsa onu uygularım. şu anda böyle bir durumla ilgili yargıda bulunacak bir pozisyonda değilim. belli ki, yani okuyoruz ki real madrid'de bir bale problemi var. umuyorum real madrid’lileri mutlu edecek bir sonuca bağlanır. ama bu benim karar verebileceğim bir konu değil. her antrenör böyle bir duruma farklı bir reaksiyon verebilir."

    fatih terim

    (bkz: 6 kasım 2019 real madrid galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın