resim
Ryan Guno Babel
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.85
Uyruk:Hollanda
  • 1560
    galatasaray'ın normalde pas oyunu oynamayı deneyen bir takım olarak oyunu geriden pasla çıkarak kurması lazım ama bunu yapmaya çalışırken oyuncuların deyim yerindeyse acı çekmesinden ötürü, normalde b planı olarak düşünülen "ryan babel'e şişir, gerisi ya nasip" düşüncesi takımın sahaya yansıyan tek opsiyonu olarak kalıyor ve joker olarak kullanılacak bu özellik ne yazık ki babel'e ekstra yük getiriyor.

    geçen sezonun ilk yarısında aynı sıkıntıyı onyekuru da yaşıyordu. ibrahimovic fiziğine rağmen hiçbir topu indiremeyen eren derdiyok'a topu şişirmek ile veya sağ kanatta sinan oynadığından yalnızca onyekuru'yu topla koşturarak rakip sahaya geçirmeyi çalışıyorduk. zaten, bu dönem de onyekuru'nun takım oyununa yarar mı zarar mı getirdiği konusunun tartışıldığı bir dönemdi. ikinci yarıda feghouli'nin devreye girmesi ve diagne'nin üzerine stoperleri çekmesiyle, onyekuru daha rahat oynamaya başlamıştı.

    genellikle, teknik direktörler pivot olarak kullandığı oyuncuları topu indirme yüzdesini arttırmak için stoperler ile kafa topuna çıkarmak yerine bekler ile kafa topuna çıkarmayı tercih ediyor.* zaman zaman istedikleri verimi alsalarda stoperler kafa topunda pivotu takip ettiği için o avantaj yok olabiliyor. ancak, babel'in hali hazırda kanat oyuncusu olması karşısındaki bek oyuncusuna karşı otomatik avantaj sağlıyor.

    işte oyunun sıkıştığı noktalarda elinizde b planı olarak ryan babel gibi bir kanat oyuncusunun olması çok büyük bir avantaj ama galatasaray'daki asıl problem de zaten oyunun her zaman sıkışması ve a planının hiçbir şekilde işlememesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın