resim
Taylan Antalyalı
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 275
    "genç olduğu için kritik maçlarda oynatmam" diyen bir fatih terim var. şimdi bu adam geçen sene erzurumspor formasıyla ligde 31 maça çıkıp 9 gole (6 gol 3 asist) etki eden bir adam. üstelik bu adam 8 ocak 1995 doğumlu, yani 2 ay sonra tam 25 yaşına basacak. kim ne derse desin klişe bir tabirle, ligi bilen yetenekli bir oyuncudur.

    şimdi birde dünkü maçta* oynayanlara bakalım;

    misal emre mor... geçen sene celta vigo'da 3 kez kadro dışı kaldı ve toplamda sadece 12 maça çıkmış, gole de hiç etkisi olmamıştı. genç denilen taylan'dan tam 2.5 yaş küçüktür. bu sene ligde 8, şampiyonlar liginde ise 2 maçta forma giydi.

    gelelim ahmet çalığa. şimdi bu ahmet, geçen sene yarısı türkiye kupasında olmak üzere toplamda 14 kez forma giymişti. bu sene ise dünkü maça kadar sadece 1 maçta formayı terletmişti. taylan'dan sadece 9 ay büyüktür.

    dünkü maçta oynamayıp da cezalı olan marcao var mesela, o da taylan'dan 1.5 yaş küçüktür.

    taylan'ın antrenman performanslarını falan bilmiyorum ama fatih terim'in adaletine kurban giden bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. yukarıda da yazdım, ondan yaşça küçük futbolcularımız bile üstelik geçen sene çok az forma giymiş olmalarına karşın sahaya sürülüyor ama sıra taylan'a gelince birden genç oluveriyor. ya tamam belki transfer sürecinde bir sıkıntı vardır da söylemek istemiyorsunuz ama allah aşkınıza şu adam için mantıklı cümleler kurun ya. emre çolak, semih kaya, ozan kabak gibi 20'li yaşlarda formayı fatih terim'den alan futbolcular genç değilde, 25 yaşına basacak taylan birden genç oluveriyor. orta sahada belhanda denen bozuntu, rezalet performansına rağmen gerek ligde gerekse de şampiyonlar liginde tonla maç oynadı. yav selçuk inan bile defalarca maça çıktı ya, allah aşkınıza şu çocuk için biraz adaletli davranılsın. jimmy, seri, lemina, falcao, şener, adem, emre, nzonzi, andone... bütün transferler formayı defalarca giydi ama taylan bir türlü giyemiyor. neden biliyor musunuz? lemina, nzonzi, seri, belhanda, feghouli gibi adamları kesmek yerine taylan'ı harcamak çok daha kolay da ondan.

    adaletsizliğin olduğu yerde kazansak da kaybetsek de ben konuşurum, yangıncı asla değilim ama allah aşkınıza eğri oturup doğru konuşun; hadi sahada top koşturmuyor, ulan kenarda selçuk inan, belhanda gibi adamlardan bile de mi yeteneksiz ve tecrübesiz? madem öyleyse, madem forma verilmeyecekse neden transfer edildi? veya uzun vadeli düşünülüyorsa niye o zaman başka takıma kiralık verilmedi?

    sorulacak olan bir sürü soru var ama verilecek cevaplar hiç yok. varsa da saçma sapan cevaplar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın