• 5
    siz angela merkel'in hertha berlin divan kuruluna katılıp orada fanatik açıklamalar yaptığını göremezsiniz. liverpool belediyesinin takım kurup, liverpool ve everton'ı yenip, bir de o insanlarla dalga geçtiği bir durumu hiç göremezsiniz. ispanyol juan'ın 10m euro borçla devralıp, borcu 240m euro'ya çıkarttığını, utanmadan pişkin pişkin kaçtığını, sonra da gayet normal şekilde yaşamına devam ettiğini hiç mi hiç göremezsiniz. "altyapıdan oyuncu çıkartıp, yatırım yapayım, birkaç sene başarısız olsam da olur" diyen büyük takım yöneticisi, "olsun birkaç sene beklerim, altyapımdan formayı benim gibi seven kardeşlerim oynasın nolacak, beklerim" diyen büyük takım taraftarı da ölsen göremezsin.

    kısaca burası, bu ülke, bu coğrafya örnek alınan/verilen kulüpler, ülkeler, kültürler ile alakasız bir yer. kendi dinamikleri var, o dinamiklere göre iş yapabilirsiniz. altyapıdan bir çocuk bu ülkede planlı, programlı çıkmaz. çıkıyorsa da o an şartlar kendi kendine gelişir, denk gelir; onur'un ayrılması ve uğurcan'ın mecburen oynaması gibi.

    altyapı oyuncusu kuralı koymak, insanların milliyetçilik duygusunu istismar için değil de gerçekten planlı, programlı olarak ilerlediği zamana kadar benim için çok iyi niyetli olmak demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın