resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 8452
    geldiği zamandan ikinci senesinde optacan verilerine göre 19 kasım 2018 itibariyle galatasaray'ın süper lig'de en fazla şut pası atan (98), asist yapan (11), ikili mücadele kazanan (222), başarılı çalım atan (77) ve isabetli orta yapan (61) oyuncusu younes belhanda. amma da yetenek fukarasıymış değil mi? iki senedir şampiyonluklarda sıfır katkı falan?

    https://twitter.com/...471864695812097?s=21

    bu adama söve söve aklınızdaki; işlevsiz, cesareti kırılmış, sorumluluk almayan, özgüven sorunu yaşayan, verimsiz bir profile soktunuz. bravo size kutsal(!) galatasaray taraftarı; sizin adama ırkçılık yapma hakkınız var, anasına bacısına sövme hakkınız var, sosyal medyadan linç etme hakkınız var, stadyumda yuhlama hakkınız var ama belhanda bu şartlar altında tasvip etmemek ve kesinlikle onaylamamak şartıyla taraftara hakaret etti diye hedere de hödere...

    bi’de aşağıda bıraktığım linkteki gibi bir durum var.

    https://twitter.com/...693609116688384?s=21

    bunun da antisi haterlarca şu: ama abi büyük maçlarda iş yapmıyor. aynen koskoca sezon, kazanılan kupalar sadece büyük maçlardan ibaret!(bu büyük maç takıntısı bana bir camiayı hatırlatıyor ya neyse) aynen büyük maçlarda takım harika bir tek bu adam rezalet! önceden de dedik tekrar diyorum bu adamın sırtındaki numara yüzünden herkes kendisinden sneijder performansı bekledi, dursun bakkal takımın değerlerinden birini maddi külfet + tudor istiyor diye yakışıksız bir şekilde yollayınca ihale bu adamın üstüne kaldı, başka hiçbir şey değil, forma numarası da cabası...

    forma numarası demişken de acayip şeyler okuduk yine burada. düşün ki kendini iyi kötü ispatlamış bir adamsın, türkiye’nin en başarılı futbol kulübüne geliyorsun, bu kulüpte 10 numarayı onca efsane isim giymiş, senin de geçmiş kariyerin bu numaranın meziyetlerini taşıyacak referansı sağlıyor(montpellier yılları) sana da bu formayı giyme fırsatı veriliyor reddeder misin? tabiki reddetmezsin. ama sonra n’oldu bu arkadaşa 10 numarayı verdik kendisini 8’e koyduk. eh sen bu adamı 8’e koyarsan sneijder etkisini daha çok beklersin. bu bile çok komik bir şey ya, belhanda’dan sneijder katkısı beklemek nedir arkadaşlar? ikisi aynı mevkileri icra edebilir ama biri top class kulüplerde oynamış, şl kazanmış, dünya kupası finali görmüş bir adam; diğeriyse ukrayna ve fransa’da şampiyon olmuş birkaç yerel kupa kazandıysa kazanmış bir oyuncu. ikisinde de yetenek var ama kalite farkı da var, sen bu şartlar altında hangi akla hizmet bu adamdan sneijder performansı bekliyorsun? bu şeye benziyor biraz cristian tello’dan messi performansı beklemek... niye sneijder performansı bekliyorum çünkü 10 numara giyiyor... ben de geldiği ilk zaman kendisinin 10 numarada değerlendirileceğini düşündüm ama iş öyle olmadı. temposundan orta sahada yararlandık, ben de kendisini 10 numara mevkisinde görmek istedim hatta daha geçenlerde de yazdım, kaleye yaklaşınca bu adamın performansı düşüyor, artık 10 numarayı beceremiyor diye. yani artık bu adamı gece gündüz tartışıyorsunuz ya mevkisi belli değil diye, belli kardeşim bu adam artık 8 numara. faydasını yine tartışırsın ama geldiği sezondan bu yana katkısı ve performansını hesaba katınca bal gibi de 8 numara yok. 7,62 yok 8,75 yok 10,5 falan yok efendim; gözlemlerime göre çok yönlü bir oyuncu olmasının yanında artık ana mevkisi 8 numaradır. 10’dan evrilmiş mi dersin, kırma mı dersin ne dersin bilmem ama bu adam artık 8 numaradır. performansını tartış istediğin kadar o ayrı bir konu.

    son bir konu da şu. adamın yaptığı işleri istatistikle savununca dalga geçilmesi. e, n’apacağız? adamı senin hakaretlerine meze mi edeceğiz?

    neyse toparlayalım artık, şu başlığa ne zaman entry girsem bu son diyorum da öyle sinire dokunan yazılar okuyoruz ki insan dayanamıyor karalıyor yine bir şeyler... ve sanırım belhanda ve galatasaray’ın hikayesi en geç önümüzdeki yaz transfer sezonu sona erecek gibi duruyor. zira bu taraftarla geçinmesi şu saatten sonra pek mümkün durmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın