resim
Ryan Guno Babel
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.85
Uyruk:Hollanda
  • 1495
    çift forvetli bir formasyonda ileri uçta gerek adem, gerek andone, gerekse iyileştiğinde falcao ile çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. yazar arkadaşlarım çift forvette andone-adem-falcao kombinasyonları yapıyor genelde. ancak bana göre bu adamın forvette kesinlikle yer alması, yanındaki partnerinin artık form durumu en iyi seviyede olan hangisiyse, onunla oynaması gerektiğine inanıyorum. bir kere fiziği çok kuvvetli, hava toplarını stop edip servis özelliğini çokça gösterdi, ki neredeyse düzenli olarak iyi yapabildiği tek şey buydu şimdiye dek. tabi bunda genellikle oynadığı sol kanatta rakibin sağ beki ile eşleşmesinin de payı büyüktü, ancak real madrid maçında carvajal, beşiktaş maçında gökhan, hatta sivas maçında goiano* ile eşleşti ve bu oyuncuların hiçbiri kötü futbolcu değil. elbette forvette stoperler ile eşleşecek, kazandığı hava toplarının servis yüzdesi de düşecek. ancak kazandıkları da sol taraftaki kadar etkisiz ve kaleden uzak bir yerde olmayacağı için, bizim adımıza oyunu sete dönüştürmede önemli bir taktik olabilir diye düşünüyorum. ayrıca şimdiki durumda topu çok büyük olasılıkla nagatomo'ya, o olmazsa en yakın orta saha oyuncusuna, ki bu gelende nzonzi veya belhanda oluyor, vermek zorunda kalıyor. yani bir şekilde o top, stop ettiği noktadan itibaren geri dönmüş oluyor.

    bu bahsettiğim, indirdiği toplarda kaleye yüzünü dönme, döndükten sonra gerek şut, gerekse pas opsiyonlarını düşünen biri olduğunu düşünürsek, şimdiye dek kendisinden sağladığımız faydanın çok daha fazlasını göstereceğine, bunu da tabelaya yansıtabileceğine inanıyorum. bu adamı klasik ters ayakla içe kat eden kanat forvet gibi değil, juventus'taki ronaldo gibi değerlendirmemiz halinde iyi bir dönüşüm, bir metamorfoz geçireceğine inancım tam. babel, benim de eleştirdiğim, performansından pek memnun kalmadığım bir isim, ancak onun bu noktada neden böyle olduğu konusunda da taktik hataların en büyük paya sahip olduğunu söylemem gerekiyor.

    çok basit bir örnek vereyim, direkt kafanızda canlanacaktır. son bjk maçında* muslera veya luyindama ileri uzun gönderdiğinde ikinci bölge ile üçüncü bölge arası noktada andone, vida veya roco ile eşleşti. hava topu kazanma yüzdesini bilmiyorum, ama bu topların en az 2/3'ünü bjk stoperleri karşıladı. andone bu adamlarla hava topuna çıkıp onu kazanacak kadar güçlü bir fiziğe sahip değil. ayrıca onlar kadar uzun ve zıplama meziyetine sahip de değil. ancak babel öyle. gerek vida, gerekse roco ile çok daha rahat eşleşir ve bu yüzdeyi artırabilirdi. bu arada andone 1.80 m, vida 1.84 m, roco 1.91 m, babel ise 1.86 m boyunda.

    (bkz: 2019-2020 sezonu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın