2019-20 Türkiye Süper Lig 9.Hafta Maçı
19:00 Vodafone Park
1 - 0
  • 240
    bu maçın ilk yarısı itibariyle bir şeyler yazacağım ama aslında bunlar uzun zamandır takımımız için yazdıklarım. sürekli aynı şeyleri yazdığım için ben bıktım ama hâlâ aynı olay devam ediyor. bu yüzden benim futbol namına bir eksiğim olduğunu düşünüyorum.

    şimdi biz rakip sahaya, rakip ceza sahasına yaklaşmakta bu kadar zorlanırken, rakip fark etmeksizin her takımın soluğu bir çırpıda bizim ceza sahası çevresinde almasını bir tek ben mi garip buluyorum?

    bu bir tercih, taktik, ne bileyim strateji falan mıdır? bilerek ve isteyerek mi, rakiplerimizi kalemize çok yakın karşılıyoruz?

    başka bir soru: rakip klasik 4-3-2-1 (edit: 4-2-3-1 olacak o) dizlişiyle yüksek baskı yapıyor. defans dörlümüz geride. ön libero geride. orta ikilimiz orta saha rakibin kucağında. topu çıkaracağız. genellikle uzun oynuyoruz. o zaman tüm oyuncuların gerisindeki o 5 oyuncu ne işe yarıyor? rakibin kucağındaki futbolcular ne işe yarıyor? ileri uzun ve yüksek oynuyoruz. tamam bu bir tercihtir ama ileride eksiğiz zaten.

    başka bir soru: allah aşkına, bizim ileride top alacak futbolcumuz neden hiç olmuyor? herkes neden orta saha çizgisine yakın ve çizginin gerisinde?

    bizim futbolcularımız niçin hızla rakip sahaya geçmeyi neredeyse hiç düşünmüyor?

    presimiz neden bu kadar dağınık ve formasyonumuz neden bu kadar çabuk dağılıyor ve pozisyon veriyoruz?

    daha çok var ama maçın bitmesini bekleyeceğim sanırım.

    bir sigara yakayım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın