2019-20 Türkiye Süper Lig 9.Hafta Maçı
19:00 Vodafone Park
1 - 0
  • 136
    kesinlikle ama kesinlikle kazanmamız gereken derbi! hem bu sezon bir ivme yakalamamız için hem de son yıllardaki derbi istatistiğimizi artık pozitife çevirmek için kazanmalıyız. beşiktaş hem formsuz hem kötü oynuyor hem de sakatlıklarla boğuşuyor. yani beşiktaş'ı daha kötü yakalayamazdık diyebiliriz. hal böyleyken kazanmaktan başka bir düşüncemiz olmamalı.

    az evvel 2010-2011 yıllarından bu yana beşiktaş deplasmanında oynadığımız maçları izledim. 2014-2015 sezonuna kadar bariz üstünlüğümüz var. fakat o yıldan sonra oynanan 4 maçın 3'ünü kaybetmişiz. o bir maç da 2-0'dan 2-2'ye gelen riekerink dönemindeki tuhaf maç... derbilerde inanılmaz kötüyüz yani. özellikle tudor dönemindeki o korkunç maçı unutamıyorum! sadece ikinci yarıda verdiğimiz pozisyonlarla bile maç 8'i 9'u bulabilirdi.

    geçen seneki deplasmandaki maça gelecek olursak fena değildik aslında. şöyle ki hoca o maça 3'lü savunmayla başladı. ahmet çalık bile sırıtmadan oynamıştı. saçma sapan bir penaltı golü yemiştik. formsuz bir dönemimizdi aslında. ayrıca hakem defalarca var'a gitmişti ama hiçbiri lehimize sonuçlanmamıştı. ciddi penaltı pozisyonlarımız heba olmuştu bence. bir de hocam son dakikalarda maicon'u forvete yollamıştı filan...

    gelelim bu seneye. tekrar tekrar söylüyorum. kesinlikle kazanmamız gerekiyor! kazanırsak beşiktaş çok da büyük sallanacak. hatta ilk golü biz atarsak tribünler abdullah avcı'yı kızağa çekecektir o anda. ne yapıp edip kazanmamız gerekiyor. kazanmamız için hücumdaki kısırlığın bitmesi gerekiyor tabii ki. andone'yi daha iyi beslememiz gerek. hazır adamcağız formdayken... babel için ayrı bir anlam taşıyan bir maç. babel'den özel bir performans bekliyorum. sonra feghouli mi oynar emre mor mu emin değilim. bana kalsa emre mor'u oynatırım. çünkü beşiktaş'ın kanatları çok kötü durumda. akın akın akmamız gerekiyor. feghouli oynarsa da 2 senedir muazzam işleyen feghouli-belhanda-mariano üçgenini aktifleştirmemiz gerekir. yani bir şekilde kanat organizasyonları ile çökertme yapabiliriz. ayrıca orta sahada da üstünlüğün bizde olması gerekir. beşiktaş son maçta elneny-oğuzhan-ljajic üçlüsüyle oynadı. ljajiç formsuz, oğuzhan bitik, elneny dümdüz topçu. bizde nzonzi-seri-belhanda üçlüsü oynarsa top da bizde kalır gibi. lemina iyileşti ama doğrudan 11'de başlamaz sanırım. zira sakatlık riski epey fazla. en fazla muslera ve nzonzi'ye güveniyorum. falcao yine oynamaz herhalde. andone de yakalarsa atacaktır.

    savunmaya bakalım şimdi de. beklerimiz evlere şenlik. şenlik demişken tabii akla şener gelebilir. mariano yerine şener başlarsa asla şaşırmam. ancak nagatomo yine 11'de olacaktır. ne ömer bayram ne emre taşdemir onu kesebilir. zaten ömer bayram cezalı. stoperlerimiz; canlarımız, ciğerlerimiz beklerimiz bu kadar kötü olmasa daha iyi olacaktır aslında ya. seviyorum ikisini de. ama hoca yine 3'lü defans oynatabilir tabii. çünkü 3'lü oynarken daha derli toplu oluyoruz bence. bakalım neler olacak...

    inşallah galibiyetle sonuçlanacak bir derbi olur. başarılar diliyorum aslanlarıma!
App Store'dan indirin Google Play'den alın