• 915
    alex hozamın bildiğim kadarıyla manu'da aktif bi' görevi yok. zaten ciddi sağlık problemleri yaşadı yakın dönemde. ancak kulübe birçok yönden destek verdiğini düşünüyorum. solskjaer'e kukla demek istemem ama transferden, kulübün uzun vadeli planlamasına kadar resmiyette olmasa da alex hozam bi' şekilde işin içinde diye düşünüyorum. kulübün bu sene yaptığı transferler, bissaka, maguire ve james, ferguson'un geçmiş dönemlerde yaptığı ve yüksek verim aldığı ingiltere içi transferlere benziyor. örneğin, rio ferdinand'ı leeds'ten, valencia'yı hull city'den, hala oynayan ashley young'ı da aston villa'dan alex hozam almıştı.

    anladığım kadarıyla mc tominay, rashford, james, lindelöf , pererria gibi genç oyuncularla maguire, pogba, young, de gea gibi tecrübeli oyuncuları birleştirip bi' sentez yaratıp başarıya ulaşmak istiyorlar fakat maalesef bu pek gerçekçi durmuyor. bence umut bağladıkları bu genç oyuncular manu'yu premier lig şampiyonluğu, şampiyonlar liginde yarı-final, final gibi başarılara taşıyabilecek potansiyele sahip değiller. kepa, tomori, mounth, abraham, odoi, loftus, plusiç gibi genç oyunculara sahip chelsea burada çok daha avantajlı. bu oyuncular çok daha yüksek seviyeye ulaşabilir.

    ya da artık o eski günlerin geride kaldığını kabullenip her sene aksayan bölgelere belirli takviyelerle örneğin 3-5 sene içinde taş gibi bi' kadro kurmayı hedefliyor olabilirler ki en mantıklı duranı da bence bu. önce bi' kadronun çatısını oluşturup sonra kademe kademe gitmek. aslında genç oyuncular için bi' nevi test sezonu gibi. kendini kanıtlayan takımın elemanı olacak aksi halde aksayan mevkilerin yeri transfer yoluyla doldurulacak. burada solskjaer'in devamlılığı çok önemli. tabi teknik heyetin devamlılığı için de en azından manu'nun kaldıramayacağı kadar başarısız olmaması gerekiyor. manu'nun önümüzdeki 2-3 sene şampiyonluğa oynaması çok zor. onlar da bunun farkında. bu yeni kadro yapılanması kısa vadede olmasa da orta-uzun vadede sonuçlarını mutlaka ortaya çıkaracaktır. premier lig'de bir süredir gördüğümüz liverpool-man.city hegemonyasının yerini gelecekte manu-chelsea hegemonyası alabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın