resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 8376
    formsuz falan olmayandır.

    fatih terim'e bi tek bu adam konusunda kızıyorum.

    22 ekim 2019 galatasaray real madrid maçında sami yen'deydim. taraftarın belhanda'yı ıslıklama sebebini açıklıyorum: yediğimiz golün de, kötü oyunun da sebebi kendisiydi. her hücuma çıkmak istediğimizde, belhanda'dan beklenen rol orta sahaya yaklaşması, yahut hareketli oynayıp arkadaşlarına alan açması idi. fakat maçta en az beş kere saydım, top seri ya da nzonzi'de, andone hareketli, o beğenmediğiniz babel koşu gösteriyor, rakiple boğuşuyor, belhanda paşamız rakip ceza sahası ön çizgisi üzerinde yürüyor. yemin ederim çıldırdı taraftar, hücuma çıkarken geri dönüşlerin en büyük sebebi kendisiydi. o rolü üstlenip topu taşıması gereken adama bakıyorsun, topa bile bakmıyor, ceza sahası yayının orda sağa doğru yürüyor. hala gözümün önünde...

    belhanda neden asistin asisti? neden böyle saçma argümanlarla savunuluyor? neden biliyor musunuz? bi düşünün bütün galatasaray kariyerini, çok iyi oynuyor dediğiniz dönemleri falan. aklınıza gelen belhanda napıyor? soso ve mariano'yla paslaşıyor olmalı muhtemelen. ortadan delerek ilerlediği, paslaşarak ilerlediği, yahut uzun toplarla pozisyona soktuğu bir dönem var mı? yok.

    neden? çünkü topun şiddetini ayarlayamıyor. ortadan attığı paslar ya kısa düşüyor ya kalecide bitiyor. real madrid maçındaki andone'yi pozisyona soktuğu pasta dahi, iyi bir pasörün biraz daha uzayan bir pas atması gerekirdi ki andone rahat vurabilsin, ama pas kısa düştüğü için, andone birilerinin yetişebileceğini düşündü ve acele etti.

    bu yüzden de belhanda hep kanada açıldığında başarılı olan adam. çünkü yeri belirleme konusunda bir sorunu yok. iyi yere pas atmayı biliyor, ama şiddet algısı yok herifte.

    bu sebeple, tempo yapan bekleriniz ya da onyekuru'nuz yoksa, belhanda o takımın ancak el freni olur. el freni oldukça da, doğu kültürünün kendisine getirdiği özellik gereği motivasyonu düşer.

    yazın satılmalı demiştim, yine söylüyorum. oynamamalı, oynadıkça galatasaray'ın pozisyon üretme ihtimali yok. tek olasılık nagatomo ve mariano'nun 2 yıl öncesine dönmesi, aksi durumda rezalet oynamaya devam edecektir. ve bunun sebebi bir orta saha oyuncusu olmasına rağmen topla ilişkisinin iyi olmamasıdır, başka kimse değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın