• 111
    galatasaray taraftarının büyük bir çoğunluğu için metin oktay - gheorghe hagi - wesley sneijder demek olan forma.

    bu yüzdendir ki 2019-2020 sezonunda bu numara ile 3. sezonunu geçiren futbolcu (adını bile anmak istemiyorum ben artık) tepki görüyor. bu isimler seviyesinde adanmışlık - mücadele - zeka - teknik görmek istiyorsun.

    dünyada artık çok da fazla tercih edilmemesinin nedeni barcelona'nın xavi - iniesta ile birlikte yarattığı futbol modelidir aslında. xavi - iniesta ikilisi oyunun hücum yönünü orta saha merkezde öyle bir kontrol etti ki yıllarca insanlar "demek ki 10 numara olmadan da olabilirmiş" dedi. zaten bundan dolayı da her takım hücumda tiki - taka denilen sistemi uygulamaya çalışmaktan başka şey denemiyor.

    ama bizim açımızdan bakarsak 2019-2020 sezonunda bir xavi - iniesta ikilimiz yok. yani kilit paslarla son adamı topla buluşturup pozisyon getiremeyiz. hele de merkezden imkansız. mevcut 10 numara giyen faslı olsa da olmasa da imkansız. bu yüzden bizim gibi bu sistemi uygulayacak oyuncusu olmayan takımlar halen ofansif orta saha merkez denilen pozisyonda yani orta sahanın önü forvetin arkası yerinde birilerini kullanıyor. ya da kanatları çok etkili ve kullanma ihtiyacı duymuyor. liverpool kullanır mı ihtiyacı var mı? ya da manchester city? psg? adamların orta sahası ve kanatları zaten işi fazlası ile görüyor.

    yukarıda dediklerimi yapamazsan eğer ofansif orta saha merkez oyuncun olmadan hiç bir şekilde hücum anlamında etkili futbol oynayamazsın. kopuk kopuk bazı anlarda iyi bazı anlarda kötü oynarsın. ama net kilit açan bir ofansif orta saha oyuncun varsa sana maç içerisinde bu kilidi 3-4 kere açsa bile yeter, forvetin bitirici birisiyse çok rahat oynayabilirsin. bu yüzdendir ki zaten 4-2-3-1 sistemi halen dünyada çok ciddi şekilde varlığını sürdürüyor çünkü o 3'lünün ortasındaki 1'ler kilit açıyor.

    bizde 10 numarayı giyen arkadaşın mevkisi ofansif orta saha merkez değil. kendisini savunanlar da bunu söylüyor zaten 8.5 mu 8.75 mi 8.25 mi 8.11312 falan bir şey oynuyor işte. ama sırtındaki forma metin'in, hagi'nin wes'in forması olduğu için insanlar yıllar yılı (net bir forvet giymediyse, hakan zamanında giymişti o zaman kilit açmasını hakan'dan beklememiştik doğal olarak) 10 numaranın kilit açmasını beklediği için de şu andaki 10 numara tepki görüyor.

    ama 10 numara da ona çok ama çok büyük geliyor. 10 değil ıo olması lazım sırtındakinin.

    netice: bize 8.25354123 falan numara lazım değil. 10 numara lazım. kilit açacak adam lazım. çağdaş futbolda da eğer takımını ona göre kurarsan her zaman çatır çatır yeri olacak mevkidir. 4-2-3-1'i o üçlünün ortasındaki 1 olmadan kurgulamaya çalışsanıza hadi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın