resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 1172
    inşallah bozmaz falan diyoruz da neden bozmasın ki? futbol takım oyunu değil mi? allah korusun ama takımın iddiası kalmazsa, senin çabana emeğine arkadaşların ayak uyduramazsa, sisteme, hedeflere inancını yitirirsen sen bozmaz mısın? devam etmek için gerekli motivasyonu bulabileceğin şeyler çok azalmaz mı?

    böyle olur demiyorum. zaten galatasaray hala en büyük şampiyonluk adayıdır kadrosu ve hocasıyla. benim demek istediğim oyuncuların performansı ile ilgili yorumlarımızla genel potansiyel ve yetenekleriyle ilgili yorumlarımızı birbirine karıştırmamız gerektiği. dün beş para etmez diyenler vardı, bugün 30 milyon euro diyenler var. futbolda bir oyuncunun ederi bu kadar değişkenlik gösteremez bence. bir oyuncunun belli özelliklerini bireysel değerlendirebilirsiniz, ama belli konuları değerlendirirken de takım arkadaşlarına, sisteme, takımın durumuna bakmak gerek.

    luyindama aşıtı güçlü, hava toplarına çok hakim, o fiziğe rağmen hızlı(yavaş değil demiyorum, direkt hızlı diyorum), atlet bir adam. bunlar bireysel artıları. bunlar onun ederinin olumlu anlamdaki belirleyicileri. luyindama aynı zamanda dağınık, gereksiz risk alabilen, konsantrasyon kaybı yaşayabilen, çevre kontrolü zayıf bir oyuncu. bunlar da onun ederinin olumsuz anlamdaki belirleyicileri. bu eder, oyuncunun bireysel formu; takımın, takım arkadaşlarının, sistemin ve reklamın vesilesiyle artacak ya da azalacak. aynısı marcao için de geçerli.

    luyindama yaşı itibarı ile kadromuzdaki en değerli adamlardan birisi. ya bizimle yükselecek ve iyi para kazanacağız ya da kendi bireysel yetenekleri ne kadar ediyorsa zamanı gelince o fiyata satacağız. dilerim ki ilki olur.

    tabii uzun yıllar takımda da kalabilir ancak galatasaray ekonomisinin mevcut durumu 10 milyon euro üzerinde teklif alacak oyuncuyu kadroda tutmaya devam etmeye izin verecek gibi görünmüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın