• 13192
    bu bir moderasyon eleştirisi entry'si değil, naçizane durum saptaması.

    sözlüğün bahsedildiği kadar bitik bir vaziyet içerisinde olduğunu düşünmüyorum fakat birtakım hoşnutsuzlukların olduğu bariz. bilhassa üslup konusu zaman zaman can sıkıcı olmaya devam ediyor. bu noktada, daha doğrusu soruna (herhangi bir sorun) reaksiyon konusunda galatasaray sözlük moderasyonunun geç kaldığına inanıyorum.

    uzun zamandır ihbarda bulunmuyorum çünkü ihbarlara geri dönüş çok geç oluyor, bu durum özellikle entry'si hakkında işlem yapılan yazar için rahatsız edici bir durum bana kalırsa (1 ay önce yazılan entry'nin 1 ay sonra silinmesi ister istemez rahatsız eder kişiyi). özellikle maç günlerinde (bilhassa sıkıntılı maç günlerinde) moderatörler ve editörler olmak üzere tüm moderasyon ekibi aktif olarak sözlükte olmalı. hepsi olamasa da en azından 5'i bir şekilde ihbarlara seri geri dönüş yapabilmeli veya söz konusu arkadaşlar kendi inisiyatifleriyle entry'lere müdahale etmeli. sıkıntılı bir entry'e o an müdahale edilmediği zaman iş işten geçiyor çünkü. siz istediğiniz kadar o problemli entry'i x saat sonra silin, bir anlamı olmuyor, ortam çoktan gerilmiş, yazarlar çoktan birbirine girmiş oluyor. sıkıntıyı bertaraf etmek sadece moderasyonun işi olmamalı aslında, 18'ini aşmış insanlar kendilerini frenleyebilmeli esasen lakin belli ki bu, hiçbir zaman sözlükte olamayacak. kısacası iş yine moderasyona düşüyor, düşecek.

    modlog civarında görebildiğim kadarıyla entry aksiyonlarının yarısından çoğunu hagi gerçekleştiriyor. hktwoo'nun nadiren, salyangoz'un zaman zaman müdahale ettiği görülüyor. editör arkadaşlara bir şey demiyorum zira onların işi daha çok "edit" gibi. bununla birlikte gs'yle neverfall'un sözlükle haşır neşir olmadığı fark ediliyor.

    özellikle maç günleri yüzlerce yazarın aktif olduğu, onlarca yazarın entry girdiği, entry girmeyenlerin de özel mesaj yoluyla suser'lerle iletişim kurduğu bir galatasaray sözlük için 1 tam ve 2 kısmen aktif moderatör ile 2 editör nicelik olarak yetersiz.

    saygı ft. sevgi
App Store'dan indirin Google Play'den alın