resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 8320
    bayılıyorum belhanda aşıklarına, savunanlarına. senelerdir futbol izlerim, takip ederim. futbol hakkında hatırı sayılacak kadar bilgimin olduğunu düşünüyorum. en azından belhanda denilen arkadaş için yorum yapacak kadar bilgimin olduğuna yürekten inanıyorum.

    öncelikle belirtmek isterim, bu oyuncuya 10 numaralı formamızı verdiler. yani bu numarayı daha önce hakan şükür, haim revivo, cassio lincoln, gheorghe hagi, wesley sneijder, felipe melove hatta arda turan taşımıştır. bir çırpıda aklıma gelen isimler bunlar, son dönemlerde bu formayı taşıyan ve bu kadar tepki toplayan bir futbolcumuzu hatırlıyor musunuz? cidden hatırlıyorsanız uyarın beni, sileyim girdimi ve gideyim buralardan. teneke bağlayıp yolladığımız arda turan bile maç kazandırdı bu takıma.

    sözü uzatmayacağım, 10 numaralı formayı taşıyan futbolcudan ne bekleriz? beklemeliyiz? koşar ya da koşmaz bu zerre umurumda değil. defansa gelmiş yardım etmiş, ya da eli belinde yürümüş bu da hiç kafama takılan bir konu değil. ben sarı kırmızılı bu formayı hele hele 10 numaralı formayı giyen adamdan, maçta sürpriz yapmasını beklerim. en yakın örneği, wesley sneijder'in 18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçı performansıdır. maç boyu sahada gezinen, defansa yardıma gelmeyen, birçok hatalı pas yapan o tenekelerle uğurladığımız wesley, 2 şut ile tarihe bir maç yazdırdı. budur kardeşim 10 numaralı formayı giyen adamın yapacağı iş. ben 90 dakika hep katkı yapsın derdinde de değilim. futbolcu da insandır, 3 metre önüne pas hatası yapmak kadar doğal bir hakkın yok. ama benim 100 pasta 15 kere yapacağım hatayı sen 3 kere yapabilirsin, 4'ü kabul edemem. ben asgari ücretle çalışıyorum ve üstüm başım yağ içinde, sen milyon euro alıyorsun hayalini bile kuramadığım kıyafetleri giyerek.

    lafın özü, kimse belhanda denilen muhteremden 90 dakika boyunca katkı beklemiyor. pas hatası da yap kardeşim, başım üstünde yerin var. sen bu takımın formasını giyiyorsan zaten kalbimde, yüreğimde 1-0 galip başlıyorsun. ama bu formayı giyecek kadar şanslıysan o kaleye her maç 1-2 şut çekeceksin. araya yılanın tıslayan ağzından akan zehir gibi salacaksın gollük pasları. bak ne diyorum, 2 pas 2 şut istiyorum. toplam 4 aktivite kardeşim. her maç yap şunu, 1'i gol olur, olmasa da boynuma dolayım, kabul!

    ha bir de bazı ulema kesime göre merkez sistemimize göre belhanda olmazsa olmazmış. yahu kardeşim, ben mi anlamıyorum bu futboldan? demiyor muyuz ''futbol takım oyunudur'' ? bir kişi üzerinden neden sistem kuruyorsun? kaldı ki ben belhanda üzerinden bir sistem kurulduğuna falan inanmıyorum. belhanda topu bir sonraki bölgeye taşıyormuş, terimlere bak sen. taşımasın kardeşim, nakliyeci mi aldık biz?

    şu yazdığım destanı da unut kardeşim, sen taraftara ağız yüz yapamazsın. taraftarın yaptığı doğrudur yanlıştır uzun uzun tartışılır bu fakat ben belhanda'nın yaptığına takılıyorum. sen kimsin birader? sen bu taraftara ne verdin, şimdi neyin tantanasını çıkarıyorsun? bakın, taraftar futbolcuya değil armaya sevdalı. en kral topçunun bile bunu yapmaya hakkı yokken belhanda gibi birinin bunu yapması beni iyice dellendiriyor.

    gelelim bunlara zemin hazırlayan canımız ciğerimiz hocamıza, fatih terim 'e. hocam, taylan antalyalı'yı ben mi aldım? atalay'ı, mustafa kapı'yı ben mi çıkardım a takıma? nedir bu belhanda takıntın? belhanda yerine saydığım isimlerden herhangi biri oynasa ne kadar kötü olabilir? ciddi ciddi aylardır bunu düşünüyorum, belhanda'sız 10 kişi çıksak bu takım geriye gider mi? zerre korkmam ''her maça 10 kişi çıkalım, belhanda olmasın yeter'' planından. belhanda yerine sahanın herhangi bir yerine elektrik direği dikseler daha verimli olur, çarptırır alırsın ver-kaç yaparsın. ama yok, fatih hocam her şartta ilk 11'e herkesten önce fas kralını* yazıyor. neden?

    dün sahada anlamını bilmediğim o güzel sözleri hepimiz yutarız, ama tarih unutmaz ve yutmaz. taraftara açık ve alenen küfür eden bu şahıs bu kutsal formayı bir daha giyerse, tarih fatih terim için yeniden yazılır. arkasını her zaman güvenle yasladığı yer, çatırdar.

    belhanda kardeşim, sen de dön köyüne. bak deli dolu bu ülke. biri bir köşede şişler, arabanı çizer falan. kendini de üzme, bizi de... sen olmazsan tutarız bir nakliye şirketi, taşıtırız topu ileri. sen bunlara yorma kafanı. ne sen daha fazla üzül, ne bizi üz. yolun şimdiden açık olsun.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın