resim
Mariano Ferreira Filho
Takım:Atlético-MG
Mevki:Sağ Bek
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 1800
    18 ekim 2019 galatasaray sivasspor maçında kendisini arayanlar vardı. nasıl buldunuz, beğendiniz mi kendisini bu maç? amacım kimseye bir şey kanıtlamak değil, bir şeyleri ispatlamak da değil. uzun uzun analiz yazısı da yazmak istemiyorum; geçmişte takım ve futbolcular üstüne yazdığım yazılar var ama takım ve oynanan oyun beni o kadar soğuttu ki içimden bir şey yazmak gelmiyor.
    ben zaten bu platformda olumsuz şeyler yazmamak için azami hassasiyeti gösteriyorum, kendimce; oluşturulmaya çalışılan sinerji için bir şeyler katmak istiyorum ama mariano ve mariano gibi mücadele eden oyuncular, takım ruhu, teknik taktik işler... sıka sıka bekleye bekleye ne diş ne sabır kaldı... ne bu futbolcular ne de bu kadroyu kuran teknik ekip savunulabilir, her hafta ligde aynı şeyleri deneyip farklı sonuçlar bekliyoruz, şl'de de tutturmuşuz bir 3-5-2 sevdası gidiyor. tamam değişim oluyor teknik açıdan şl'de ama ne kadar doğru uyguluyoruz bunu? hoca ne kadar formsuz farkında mısınız? ben beklemekten bıktım artık bu takımın bir şeyler oynamasını beklemekten. ligde açık ara en geniş ve en kaliteli kadroya sahibiz, eksik kalmış rakipleri zor bela yeniyor, deplasmanlarda kayboluyor, 11'e 11 mücadelelerde ya zor ayakta kalıyor ya da saçma sapan puan kayıpları yapıyoruz. bu takım bu anlayışla nereye kadar gidecek bilmiyorum ama hakikaten taraftarın sabrını zorladıkları gerçeği apaçık ortada duruyor.
    son olarak sene sonu mariano gibi miadı dolmuş, kendini doymuş hisseden, sahada ısırmayan, yürüyen, tabiri caizse trip atan oyuncular yerine; nzonzi gibi andone gibi emre mor gibi muslera gibi bir şeyler için çabalayan, çırpınan oyuncularla dizayn edilmiş bir galatasaray görmek istiyor, mariano içinse emekli mi olur ülkesine mi döner n'aparsa yapar ama emekleri için teşekkür edip tez vakitte yolları ayırmamız gerektiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın