resim
Florin Andone
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Romanya
  • 390
    18 ekim 2019 galatasaray sivasspor maçında iyi oynayan oyuncu.

    galatasaray'a karşı oynayan rakipler * genelde kapanır ve bir forvet olarak çok hareket alanı bulamazsınız. rakip size yakın oynar, çok mücadele etmeniz gerekir. fiziken çok yıpranırsınız. bu mücadele için fiziksel olarak iyi durumda olmalısınız ama yetmez; oyun aklı ve teknik olarak da iyi olmalısınız ki topu saklamanın ve mücadele etmenin yanında takım arkadaşlarınıza da pozisyon hazırlayın. onların da hücuma katkı vermesini sağlayın. bu özelliklerin hepsi her zaman aynı kişide olmaz ama olduğu kadar. ne kadar varsa o kadar iyi.

    iş bu sebeple radamel falcao garcia'ın gelişine karşıydm. 1 yıl önce izlediğim adam bile en ufak müdahalede yerde kalıyor, pek mücadele etmiyordu. son derece iyi bir bitirici olduğuna bir şey demiyorum ama takım olarak sorunlarımızdan biri zaten topu hücuma zor getirmek getirsek bile forveti yalnız bırakmak idi. bize gerektiğinde topu da saklayıp arkadaşlarını hücuma çekecek bir forvet gerekiyordu. falcao böyle biri değildi bana göre, yaşı ve sakatlık geçmişi de olan biriydi. şu ana kadar da maalesef dediklerim çıktı/çıkıyor. oyun yapımız değişmezse de bu böyle sürecek.

    bu bağlamda daha mücadeleci, fiziken daha iyi, daha genç olan andone bizim oyun yapımıza daha uygun. adamı sağ bekte bile gördüm pres yaparken, maçta ikinci yarıydı yanlış hatırlamıyorsam. bu tip oyuncular her zaman bizim taraftar tarafından daha çok sevilir zaten. ben de sevdim, yalan yok. falcao'yu da o kadar para vermişken yedek bırakamazsın. yani nur topu gibi bir forvet sorunumuz daha var. çift forvete dönmezsek de çözülecek gibi değil. çift forvet iyi de oynarlar sanki, hem falcao yalnız kalmaz hem de andone ile ileri uç daha mücadeleci olur. tek forvette ise tercih andone olmalı bana kalırsa.

    ancak çok zor. elde bir de ryan babel ve emre mor gibi hücumcu kanatlar var ki bunlar pek defans yapmayı sevmez. bunları kanata koyayım da 4-4-2 oynarız dersen bittik. 3-5-2 oynayalım desek o kadar tempolu beklerimiz yok. kaldıramayız o sistemi ki 3-5-2'de de babel'e yer yok. o kadar maaş verdiğin adamı da yedek bırakamazsın. bir de çok maaş alan younes belhanda ve sofiane feghouli ikilisi var ki onlar da yedek kalamaz. kadro uzun yıllardır ilk defa bu kadar alternatifli ama alternatifli olması demek iyi dizayn edildiği anlamına gelmiyor. sanki ffp cezamız var diye nerede bedava adam varsa alıp gelmişler, şimdi de taktik/kadro mühendisliği yapılması gerekiyor gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın