resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 3639
    eğer falcao bize büyük maç alsın diye bir hayaliniz varsa ondan hemen vazgeçin derim daha çok üzülmemek adına. falcao'nun, o falcao olmadığını daha transfer edilmeden önce uzun uzun yazdım. benim yazdığım o uzun entrylerin altına da başkaları gelip falcao dünyanın en iyi 5 forvetinden biri(bunu diyen son 5 yılda tek bir falcao maçı izlememiştir), premiere lig'in içinden geçti( ingilterede hiçbir şey yapamadı falcao), karın kaslı fotoğrafını koyup 40 yaşına kadar oynar gibi çocukça şeyler yazdılar.

    falcao çok ciddi sakatlık yaşadı ve o sakatlıktan sonra da eski gücüne, hızına ve patlayiciligına bir daha ulaşamadı. ancak river plate döneminde forvet arkasi oynatabilecek seviyede olan tekniği, zekasi sayesinde hep 1. sınıf bir forvet oyuncusu olarak kaldı. hâlâ da öyle. çok iyi bir forvet falcao ama doğru kullanırsan öyle. bu saatten sonra topu falcao'ya vereyim dönsün gitsin diye hayal kurmak anlamsız, onlar 7 sene falan önceydi. 18 ekim 2019 galatasaray sivasspor maçında andone'nin attığı ilk goldeki nefis sutun aynısını vurabilir ama o topu otaya andone gibi getiremez falcao. fakat aynı maçta andone'nin karşı karşıya kaçırdığı pozisyonda falcao olsa, topun dibine girer ve golu yapardı.

    seçme şansı benim elimde olsa ben falcao'yu almazdım. ama işin mali tarafını bir tarafa koyarsam falcao kadrodaysa falcao'yu kullanmak gerekir. çünkü zekasıyla sana ileride çok fazla opsiyon yaratır falcao. iyi hücum eden bir takimda eren derdiyok, diagne gibi adamlar pasla, koşuyla ya da kendi gireceği pozisyonla 3 gol şansı yaratabilirse falcao 5 tane yaratır. ama önce falcao üzerindeki baskıyı yok etmek gerekir. elimizde bir dünya yıldızı yok, isim olarak var belki ama kalite olarak yok. once bunu kabul edip beklentileri bu anlamda revize etmek gerekir. falcao çok klas bir forvet, çok iyi bir bitirici ve çok kurnaz biri, ama bu kadar, fazlası değil. şu an dünyanın en iyi 20 forvetini saysan arasına falcao'yu koyamazsın. geçmişte ise ilk 3'teydi. bazıları hala o ilk 3'teki falcao'yu arıyor ama o yok artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın