resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 8154
    2019-2020 sezonundaki formsuzluğunu bir kenara koyarsak, çene sakatlığından ötürü olduğunu umuyorum, kendisini hala iyi değerlendiremediğimizi düşünüyoruz.

    bir kere belhanda lider bir oyuncu değil, bir tamamlayıcı parça. fakat bize geldiğinden beri orta sahada lider bir oyuncumuz olmadığı için kendisi liderliği üstlenmeye çalışıyor ve bunu başaramayınca çok göze batıyor.

    liderden kastım oyununun akışını, yönünü ve hızını belirleyen oyuncu. örnek vermek gerekirse emre belözoğlu, wesley sneijder, modriç,sosa ve xavi gibi. yani her zaman takımın en iyi oyuncusu olmak zorunda değil ama oyunun lideri olmaktan söz ediyorum. mesela yusuf yazıcı sosa'dan daha iyi futbolcu diyebiliriz ama oyunu yöneten sosa idi 2018 yılı trabzonspor'unda.
    belhanda da bu saydığım 4 oyuncudaki gibi oyun aklı yok. hani 3-4 hamle sonrasını pek göremiyor.

    ne yapıyor derseniz, topu verdiğinde çalım atar, dribling yapar ve arada güzel paslar çıkarır ama oyun kurucu özelliği yoktur, çünkü o zekası yok.

    geçtiğimiz 2 sezonda kendisinin yanına bu özelliklere sahip lider bir oyuncu koyamadık, keza bu sezon da bunu yapamadık. o yüzden de bu sezon büyük bir beklentim yok. ne zaman oyunu okuyan ve kurabilen bir oyun kurucu buluruz o zaman iş yapar. oyun kurucunun/liderin belhandaya topu atıp hadi git çalım at veya dribling yap diyebilmesi lazım yoksa bu birliktelik iki tarafa da uzun sürede zarar verir.

    bu bağlamda bize 3 senedir lazım olan oyuncu oyun kurucu özellikleri olan ve oyun zekası yüksek 8 numara olduğunu da dolaylı olarak belirtmiş oldum sanırım. zaten bu sebepten ötürü 3 senedir başı kesik tavuk gibi oynuyoruz, akın devamlılığımız yok ve bireysel yeteneklerle sonuca gidiyoruz.
    benim gözümde bu tanıma en iyi uyan futbolcu mark van bommel'di.
App Store'dan indirin Google Play'den alın