resim
Kaan Ayhan
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 203
    14 ekim 2019 fransa türkiye maçı nda asker selamı vermedi diye anlamsızca üstüne gidilen oyuncumuz. öncelikle şunu söylemeliyim ki bu vatan millet sevgisinin en güzel en doğru aşılandığı dönemlerde doğup okumuş biriyim. hani pazartesi sabahları istiklal marşını anıra anıra söyleyip, yine bağıra bağıra andımızı okuyan ve bunu yaparken cidden tüyleri diken diken olan biri olarak büyüdüm. aşığımdır onuncu yıl marşına, plevne marşına, harbiye marşına. gördüğüm okudugum örnek aldıgım kadarı ile de kendimi hep sosyal demokrat olarak niteleyen bunu söylemekten gocunmayan, bunun yanında vatanına milletine toprağına bağlı biriyim ve bunların hiç birini yaparken aşırı kör olmadım. vatanımı ülkemi sevmem demek onun yaptığı bir haksızlığa yanlışa körü körüne bağlı olmam demek değildir (bunu herhangi bir şeyi ima etmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın). gercekten ülke menfaatleri söz konusu ise gider sağ partiye de oy veririm en sol partiye de oy veririm yeter ki vicdanen bunun ülkem için iyi bir karar olacağına inanayım. günümüzde milliyetçilik gibi vatan sevgisi gibi kavramların içi boşaltılmaya başladı hatta ben şehitlik gibi yüce bir mertebenin de içinin boşaltıldığını düşünen biriyim. benim bildiğim kadarı ile şehit terörist gruplar ile çatışırken ya da çatışmazken ölen, vatani görevini yapan askerlere,doktorlara,öğretmenlere ve vatandaşlarımıza denir. şimdi güney doğu da yürüyen adamın kafasına minare taşı düşse şehitlik adı altında suni milliyetçilikler yapılıyor bu da beni kahrediyor. tabii ki başımızda bulunan iradenin de isteği buydu ve neredeyse benim gibi düşünen vatanını milletini toprağını bayrağını gercekten seven insanlar bile bazı konularda düşünüp araştırıp fikir sahibi olmaya çalışınca hain ilan ediliyorlar bu ülkede artık ki her şeyi hep en uçta yaşayanlar olarak messi ronaldo konusunda bile burda orda birbirine laf sokan hakaret eden insanlar olarak böyle çok daha ciddi bir konuda birbirimizi yemememiz zaten imkansız.

    ben ordumuzun yaptığı barışpınarı operasyonunu doğru buluyorum. orda mevzilenen aşağlık terör örgütünü temizlemek siyasi bir ihtiyaçtan ziyade insanlarımızın canı için önemli her şeyden önce fakat bunun siyasi bir algı olarak kullanılması beni deli ediyor. bunun siyaset ile uzaktan yakından alakası yok amk. bu üzerinden milliyetçilik kasılacak bir konu değil ülke güvenliği ile toprak bütünlüğü ile alakalı. hala bir büyüğümüz çıkıp hepinizi bilmem ne partisi saflarına davet ediyorum diyor. istersen sol istersen sağ parti ol beni davet etme abicim sen. senin partine oy kazandırma, partine dahil olma meselesi değil bu vatan millet meselesi tam olarak ve orda askerlerimizin canı söz konusu. zamanında o bölgeyi ve sınırlarımızın içini terör örgütleriyle ve sevicileri ile dolduran da tam olarak sendin ama menfaatlar çarpışınca gelin safları doldurun olduk e konu da vatan sevgisi olunca her saf safları doldurur sanılıyor tabi ama o işler öyle değil maalesef.

    kaan'a gelirsek, dün ki maçta asker selamı vermemiş olması kaan'ın buna karşı olduğu anlamına gelmez. vatanını milletini üstündeki ayı yıldızı sevmiyor anlamına hiç gelmez. he selam verenler siyaset yaptı demiyorum merih'in o hırsı o sahiplenişi benim de çok hosuma gitti hatta ben orda olsam ben de o fotonun içinde olurdum kesinlikle hele o çok bilmiş fransızlara karşı ama selam vermeyene de saçma sapan yüklenmek çok adil değil. bazı entrylerde bahsedildiği gibi bu adam almanya'da dogup büyümesine rağmen ay yıldızlı formayı seçmiş bir şekilde. bu adam 2020 avrupa şampiyonası elemelerinde elinden geldiğince mucadele edip son dünya şampiyonu takıma 2 gol atmış. bu adam vatandaş olarak görevini zaten fazlası ile yapmışken selam vermedi demek biraz dangalaklık oluyor. anti militarist olabilir, ortamı germemek istemiş olabilir, sevincini o şekilde yaşamak istmememiş olabilir en basitinden. beni üzen tek bir şey olabilir bu konuda, kadro dışı kalırım ya da hakkımda bir karalama kampanyası başlar düsseldorf'ta diye düşünüp yapmak istediği halde yapmadıysa yani çekinip korktuysa ona üzülürüm ama kimse sevincinde asker selamı vermek zorunda da değil. keza o asker selamında çağlar söyüncü'de yok sanırım ama o ay yıldızı öperken fotoları var boy boy, bu da bana yeter. insanları sen az milliyetçisin, sen çok milliyetçisin diye yargılayıp ben vatanımı daha çok severim o daha az sever beri ki de vatan hainidir düşüncelerinden arınmamız lazım, hele ki kimin ne olduğu hiç belli değilken.
App Store'dan indirin Google Play'den alın