resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 272
    juventus'ta şu an için 11 başlamamasının tek sebebi teknik direktör sarri'nin kendi felsefesinden kaynaklanıyor ancak bu gidişle orada da 11'de yerini alacak. juve'nin başında halen allegri olsaydı bence 11'in değişmez ismi olurdu zira stoper özellikleri bakımından de ligt'ten çok daha önde bence. benim stoper anlayışıma göre savunmada agresiflik, hava topu karşılama, konsantasyon gibi fiziksel ve agresyonel kavramlar teknik kavramlardan daha önce gelir. bu yüzden serdar aziz, egemen korkmaz daha evvele gidersek alpay özalan bülent korkmaz gibi oyunculara hep daha çok hayranlık duydum.

    bir önceki avrupa turnuvasına da serdar aziz'in takıma monte edilebilmesi sayesinde gidebilmiştik. daha önceki başarılarımıza da bakılırsa stoperde servet çetin, alpay özalan, bülent korkmaz gibi bu tarz agresif oyuncuların olması göze çarpıyor.

    tabii defans tandemi bir uyum işi ve milli takımlarda bunu yakalaman için o kadar fazla süre yok, senede en fazla 5-6 maç birlikte oyun oynayabiliyor oyuncular, çağlar ve merih'in bu uyumu çabuk yakalaması mühim. juventus'ta da kimi kesebilirse kessin yanındaki stoper ile çabuk uyum yakalaması gerek ben de bunu başarabileceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın