• 6077
    burundi'den türkiye'ye üniversite okumaya gelmiş atheer adından bir arkadaşım var. burundi denen yerde afrika'nın doğu taraflarında 10 milyon nüfuslu fakir bir ülke.

    bir gün hoca ders anlatırken konu birden takım meselesine geldi. tabi bizde o sırada arkadaşla burundi denen ülkeyi konuşuyoruz. arkadaş anlatıyor işte oranın resmi dili kirundi ama fransızcada biliyoruz. işte orası belçika sömürgesi tarzı şeyler vs. anlatıp duruyor. konuşmamızı bitirmemizin nedeni, hiç kuşkusuz ilgi alanımızın olduğu bir konunun konuşulmasıydı. hoca yanılmıyorsam fenerbahçeli olduğu için sınıfın geneli de fenerbahçeli mi diye bir soru sordu. her kafadan farklı bir ses çıktığı sırada bizim bu atheer bana dönerek "no no no galatasaray" dedi. e tabi 2 yıldır bu ülkede ve galatasaraylı bir türk arkadaşı onu galatasaraylı yapmıştır diye düşündüğüm için nereden biliyorsun gibi soruları sormadım. verilen arada can sıkıntısından olsa gerek başladım bu çocuğa sorular sormaya. önceki arkadaşların mı seni cimbomlu yaptı diye sordum, yok dedi. drogba'dan dolayı falan mı biliyorsun dedim, o da var ama önceden de biliyordum dedi. real madrid galibiyeti, eboue diyorum, gülerek yok diyor. tahmin etmeyi bir kenara bırakıp nereden bildiğini sordum ve adam bana yeminle bakın harfi harfine şunu söyledi: "gheorghe vardi, kupa kazanmis. penaltilar sonra win." ulan çocuk meğersem uefa kupasından dolayı galatasaray'ı biliyormuş. hani ne yalan söyleyeyim uefa kupasını sormak da hiç aklıma gelmemişti. çocuk popescu diyor, fatih terim diyor nasıl gururlanıyorum. üstüne birde, galatasaray'ın bizim ülkemizde, özellikle afrikada çok tanındığını; herkeste formasının olduğunu ve bazen maçlarının yayınladığını demez mi of gururlandıkça gururlanıyorum. bizim arkamızda fenerbahçeli biri vardı, atheer'in sırtına dokunup aynen şunları söyledi: "hasan ali kaldırım biliyor musun? türkiye-fransa maçı. mbappe yüremiyor hah işte o fenerbahçeli." yemin ederim şükrettim galatasaraylı olduğuma. neden mi?

    biz başarılarımızla adımızdan söz ettirip, tüm kıtayı hatta tüm dünyayı etkimiz altına almamızdan gururlanalım; bir başkası da, dünyanın en pahalı oyuncusunu bir maçta tutabilen oyuncuyla gururlansın.

    çok büyüksün be galatasaray.
App Store'dan indirin Google Play'den alın