• 1250
    ben dahil öyle bir kitleyle muhataplar ki allah sabır versin bu insanlara. ateşten gömlek giymişler resmen.

    neredeyse hiçbirimiz günlük hayatımızda mutlu olamadığımız için adeta saracak yer arıyoruz, kimimiz rakip takımın oyuncusuna ağız dolusu küfür etmek istiyor, kimimiz siyaset konuşma tutkusunu sınır ötesi operasyon başlıklarında boşaltmak istiyor, kimimiz nzonzi milli takıma çağırılmadı diye "sene sonunda kesin galatasaray'ı bırakır gider" diye dertlere karıyor. terimciler var, başkancılar var, belhandacılar var, sneijderciler var. herkesin kendince bir kavgası, derdi var. moderasyonsa bu kavgaların ortasında durup en azından formata uygun biçimde kavga edilmesini sağlamaya çalışıyor. kavgayı engellemesi mümkün olmadığı için, hiç değilse kavganın bir seviyesi olsun diye uğraşıyor.

    dediğim gibi, buradaki bir yazar olarak ben de saydığım kusurlardan muaf değilim. burada çokça kavga ettim, yarın yine ederim. ama ne zaman öfkelendiğimi hissetsem immanuel kant'ın meşhur "dünyadaki herkes senin yaptığını yapsaydı oluşacak tablodan memnun olur muydun" sorusunu sorarak kendime çeki düzen veriyorum. gerçekten faydasını gördüm.

    buradaki arkadaşlarıma nacizane tavsiyem de budur, klavye başından kurşun saçarken "bütün yazarlar benim yaptığım şeyi yaparsa burası nasıl bir yere dönüşür" diye bir sorun kendinize. ipin ucu bir defa kaçınca koskoca ekşi sözlük'ün düştüğü haller ortada, biz de yazarlar olarak burayı korumak için gereken özeni gösterelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın