• 27
    global güçler tarafından desteklenen ve maşa olarak kullanılmak üzere bir uydu/sözde bağımsız kürt devleti kurmak üzere yaklaşık 500 km uzunluğunda ki suriye sınırımızın ötesine konuşlanmış, zaman zaman türkiyeye terörist eylem/eylemci ve bölücülük yollayan, özünde pkk'lı 15-20 bin silahlandırılmış şuursuz için, türkiye cumhuriyetinin 9 ekim tarihinde başlattığı sınır ötesi askeri operasyon..

    şu nokta da sözlük adminleri bu girdiyi alakasızlık sebebiyle silerse saygı duyarım ama dayanağım galatasaray'ın ve türk sporunun üstünde bir milli mesele olmasıdır.

    her türlü savaş/silahlı çatışma kötüdür. hele bunu içinde/ kenarında bulunmuş insanlar daha iyi anlar. insan psikolojisini allak pullak eder. hayatı savaşlar içinde geçmiş, en iyi iş bildiği işlerden biri savaşı yönetmek olan mustafa kemal bile ''yurtta sulh cihanda sulh'' derken, sıcak evlerinden bedelli askerlik yapmış tiplerin ''fetih'' falan diye çığlık atması midemi bulandırıyor. operasyona gidenlerin maaşlı , meslek olarak bunu seçenler olması(mecburi askerliğini yapanlar değil) teselli edici bir durum , fakat ekonomik çıkmaz olmasaydı o gariban çocuklar bu mesleği seçer miydi, işte o da bir soru işareti.

    bu operasyon bütün olumsuzluklarına rağmen bir gerekliliktir/zorunluluktur ve bitene kadar kendini türkiye cumhuriyeti vatandaşı sayan herkesin desteklemesi gerekir. 20 sene evvel yapılması gereken bir gereklilikti. bu hükümet gerek fetöcülerin, gerekse davutoğlu gibi sorumsuzların icraatlarıyla ortadoğu da bu noktaya geldi. şu an bu konuda doğru şeyi yapıyor olmaları, eski yaptıklarının yanlışlığını örtmez.

    dün istanbulun çeşitli semtlerinde dolaştım ve her yerde ,başta bir sürü batılı da olmak üzere birçok yabancı olduğunu gördüm. bazı semtlerde yabancılar türklerden daha çok. bu da , koparılan bütün patırtıya karşılık realitenin bunun bir savaş değil, kısıtlı ve haklı bir operasyon olmasıdır. savaşta olan bir ülke bu durumda olmaz.

    bu bir milli gerekliliktir, ama fetih çığlıkları ve duaları; şunu niye birşey demiyor, bu niye sessiz gibi iç politikaya yönelik fırsatçı linç girişimleri; kontrolü kaybetmiş olsa da toprağına girdiğimiz suriyeyle resmi temasa geçmemeler , bu operasyonun gereklliğini ve haklılığını gölgeliyor, milli dayanışmayı baltalıyor, ve olumsuz propagandaya malzeme sağlıyor. bunlar çok büyük hatalar ve yapılmaması lazım.

    kıbrıs barış harekatı sonrasını yaşamış olanlar daha iyi bilir. ülke olarak bir takım ekonomik ve siyasi yaptırımlara uğrayacağız. yaptırımların boyutunu ve etkisini tahmin edemiyorum fakat bu olumsuzluklara da hazırlıklı olmakta fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın