• 14
    5. hafta maçları takımlar hakkında daha net bir fikir edinmemizi sağladı. en başta kendi takımım olan dallas cowboys'tan başlayayım. benim hiç beklemediğim rezalet bir ilk yarı sonucu green bay karşısında 31-3 gibi bir skorlar geriye düştü ve her ne kadar 2. yarıda nfl tarihinin en büyük geri dönüşlerinden birisini yapma eşiğinden dönse de maçı kısmen felaket hakem kararları, büyük oranda da folofoş olan defansı ve 2 tane fg kaçıran atıcısı yüzünden 31-24 kaybetti. üst üste alınan 2 iyi takıma karşı 2 mağlubiyet gelecek adına çok ümit kırıcı oldu. green bay ise hücumdaki en iyi receiver'ı davante adams'ın yokluğuna rağmen rodgers ve koçlarının maça müthiş hazırlığı ile zor bir maçtan galibiyetle ayrıldı.

    kansas city ise indianapolis'e yenildi. beklediğim bir sonuç değildi fakat sene başında da söyledim, eğer andrew luck şok bir kararla emekliye ayrılmasaydı superbowl adaylarımdan birisi olduğunu söylemiştim. çünkü şahane bir offensive line'ı var takımın. zaten jacoby brissett de o hattan faydalanarak iyi oynuyor. mahomes ise üst üste 2. maçında çok kötü oynadı. sıkıntı var burada.

    haftanın en güzel maçında rams seahawks'a kaybetti ve 2. mağlubiyetini aldı. geçen hafta da söyledim rams takımı güç kaybetmiş diye. bu hafta maçın tamamını izleyince özellikle hücum hattının çok aksadığını ve dolayısıyla da rezalet bir goff'un ortaya çıktığını gördüm. öte yandan wilson gibi harika bir qb ile kısıtlı yeteneği olmasına rağmen gayet iyi giden bir seahawks var. eğer takım biraz daha iyi oyuncuya sahip olabilseydi çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik ama maalesef ki maçları tamamen wilson'ın o günkü formuna bağlı.

    gelelim sene başında en büyük çıkışı yapacağını düşündüğüm ve öyle de yapan san francisco 49ers'a. geçen haftayı bye geçtikten sonra iyi bir kadro ve potansiyelli bir takım olan cleveland'ı 31-3 ile rezil rüsva ettiler. gerek savunmada gerekse hücumda alev alev yanan bir takım olmuş 49ers. bu hafta ezeli rakip los angeles rams ile maçları mü-kem-mel olacak.

    new england ve philadelphia rahat kazandı. carolina panthers ise cam newton sakatlandığından beri bütün maçlarını kazandı. atlanta ise kaybetmeye devam ediyor. buffalo bills de new england'ı ciddi şekilde sarsmasına rağmen o maçta aldığı mağlubiyet dışında yoluna dolu dizgin devam ediyor.

    5. hafta sonunda bana göre en iyi takımlar sıralaması;
    1- new england patriots
    2- san francisco 49ers
    3- new orleans saints
    4- philadelphia eagles
    5- kansas city chiefs
    6- green bay packers
    7- seattle seahawks
    8- indianapolis colts
    9- buffalo bills
    10- los angeles rams

    6. haftanın canlı yayın programı çok kötü seçimlere kurban gitmiş maalesef ki. perşembe maçı zaten kötü, pazar akşamı maçı ise minnesota-philly olsaydı çok daha iyi olabilirdi. ama bu hafta londra'da oynanacak maç erken saatte olduğu için çok makul bir saatte ekstradan bir maç var programda.

    program şu şekilde;
    bu gece 03.20 new england patriots - new york giants

    13 ekim pazar
    16.30 tampa bay buccaneers - carolina panthers (londra'da oynanacak)
    20.00 cleveland browns - seattle seahawks
    23.05 los angeles rams - san francisco 49ers

    13 ekim pazar'ı pazartesi'ye bağlayan gece
    03.20 los angeles chargers - pittsburgh steelers

    14 ekim pazartesi'yi salı'ya bağlayan gece
    03.15 green bay packers - detroit lions
App Store'dan indirin Google Play'den alın