• 6
    türk futbolunun unutulmaz maçlarından.

    o dönem 16 takımın yer aldığı ligimiz, 30 haftadan oluşuyordu. 14, 15 ve 16. sırada yer alan kulüpler küme düşecekti. 29.haftada puan durumu şöyleydi;

    13. demir çelik karabükspor (28 puan)
    14. zeytinburnuspor (27 puan)
    15. karşıyaka (27 puan)
    16. sarıyer (26 puan)

    son hafta, yani 30. haftada ise;

    demir çelik karabükspor - zeytinburnuspor
    karşıyaka - fenerbahçe
    trabzonspor - sarıyer

    maçları oynanacaktı.

    anlaşılacağı üzere, bahsettiğimiz demir çelik karabükspor - zeytinburnuspor maçı tam bir ölüm kalım maçıydı. aslında karabükspor'a çoktan düştü gözüyle bakılıyordu, ama teknik direktörlük görevine ilyas tüfekçi'nin gelişiyle, epey de sempati kazanarak yükselişe geçmişler ve son haftaya girilirken 1 puan farkla da olsa düşme potasının üstüne çıkmışlardı. bu maçta ise işler istedikleri gibi gitmiyordu. ilk yarıyı kemal yıldırım'ın attığı golle zeytinburnuspor 1-0 önde kapatmıştı. karabük'te ölüm sessizliği vardı. maçın sonlarına doğru ise hasan sermet'in attığı golle skor 1-1 oldu. düşme potasındaki sarıyer ve karşıyaka da aynı sıralarda oynadığı maçlarda yenik durumdaydı. yani 1-1'lik sonuç karabükspor'un ligde kalmasına yetecekti.

    dakikalar 90'ı gösterirken, bir dönem bizim de formamızı giyen engin baytar'ın babası adnan baytar sahneye çıktı ve skoru 1-2'ye getiren golü attı. zeytinburnuspor maçı kazandı ve ligde kaldı. karabük şehri adeta yıkıldı. futbolcular sahada mahsur kaldı. yardımcı hakeme saldırı oldu. tribünlerde ağlayan kadınların, gençlerin olduğunu çok net hatırlıyorum.

    https://youtu.be/REFwTwZqmAY
App Store'dan indirin Google Play'den alın