resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 8089
    bir 8 numara için çok kötü bir çevre kontrolüne ve pas özelliğine sahip. ancak, kanatlarda oyun kurucu rolü için bu iki özelliği de yeterli bir seviyeye çıkıyor. zaten, lucien favre de böyle düşünmüş olacak ki, kendisini merkezde kullanmak yerine kanatlarda faydalanmış.

    gel gelelim hoca kendisini neden kanatta görmek istemiyor? bana göre öncelikle, sıkışan oyunda merkezden topla dikine gidebilen bir oyuncuya ihtiyaç duyuyor ve zaman zaman ömer bayram'da da denediği merkezden kanata açılan fm diliyle mezzala diye tarif edilen bir rol yüklüyor. ayrıca, son yıllarda garry rodrigues ve henry onyekuru gibi skorer kanatlar ile çalıştığı için skor yapma özelliği az olan belhanda yerine ryan babel'i kanat için daha doğru tercih olarak görüyor.

    açıkçası, artık younes belhanda'sız bir plan yapılmasını ama illa oynayacaksa engin baytar gibi kullanmayı daha mantıklı buluyorum. 8 numarada tam verim almak imkansız ve o bölgenin takımda işler olması şart. ancak, 2011-2012 sezonundaki engin baytar gibi sağ kanatta supporter bir oyun kurucu olarak çok daha verimli olabileceğini düşünüyorum.

    hatta 2011-2012 sezonundaki şablonu ve uyumu bir yakalayabilirsek takımdaki işlemeyen birçok parçanın daha verimli bir hale geleceğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın