• 54
    rakip ligin en kötü takımlardan birisi, bana göre en kötüsü. istifasına ya da kovulmasına en fazla 3 hafta verdiğim mustafa kaplan'ın teknik direktörlüğünü yaptığı gençlerbirliği, ligde galibiyeti olmayan 2 takımdan birisi ve son sırada. yalnızca 2 puanları var ve ne hücumda, ne orta sahada, ne de defansta hiç de iyi sinyaller vermedi. zaten bana göre bir mucize olmazsa sene sonunda küme düşecek takımlardan birisidir. rotasyona giden kadromuzun bile nşa en az iki farklı galibiyet ile dönmesi gerekiyor. yok falcao gelmemiş, yok luyindama yokmuş, yok bilmem kim formsuzmuş falan anlamam. rakip ligin bariz en kötüsü, özellikle defansta yaptıkları saçmalıkların sınırı olmuyor, en son 29 eylül 2019 ankaragücü gençlerbirliği maçında yedikleri goller akıllı tv'de yayınlansa şaşırmam. defansta sağ bekleri ahmet oğuz, bizim tarık çamdal'dan hallice. yalnız eskişehir'deki değil, bizdeki halinden bahsediyorum. inanılmaz kötü bir oyuncu, o tarafı iyi kullanırsak, çok ekmek çıkartabiliriz. yanında oynayan stoperleri zargo toure, trabzonspor'dan geçen sezon tanıdığımız ve yine oldukça kötü bir stoper. hızlı desen hızlı değil, teknik desen teknik değil, uzun boylu desen öyle değil (183 cm) öyle rastgele bir futbolcu. öte taraftan defanstaki diğer iki isim ise yeni transferleri brezilyalı flavio ve fransız polomat. yine diğer iki oyuncuya göre daha derli toplu dursalar da, asla göze batan iyi bir performansları yoktu şimdiye kadar. yine de çok fazla değerlendirecek kadar izlemediğimi söylemem lazım.

    bizim maçta değişiklikler yapacaklardır, özellikle bjasmir ve erdem özgenç hamlelerini olası görüyorum. daha tecrübeli ve nispeten bir standartları var. hücumda ise en korktuğum iki oyuncusu, fildişili sessegnon ve belalımız stancu. tam olarak futbolda ne idüğünü çözemediğim, galatasaray'a gol atma konusunda eskiden mert nobre ve necati ateş'ten bayrağı almış, geri kalan futbol hayatı için üç kelime dahası edilmeyecek bir oyuncu rumen santrafor. sessegnon için ise kariyeri ve top tekniği göze batıyor, ancak yaşı artık çok da iyi şeyler yapmasına müsade edecek değil. 35 yaşına geldi.

    inanın analiz yapmaya, değerlendirmeye tabi tutmaya değecek bir takım bile değiller. bırakın puanlar bırakmayı, gol dahi yemek büyük ayıp.

    o kadar anlattım ama, yine de asla -tıpkı diğer hiçbir rakibimize yapmamamız gerektiği gibi- küçümsemeye falan kalkmamalıyız. bu takımla oynadığımız son maç, 9 nisan 2018 gençlerbirliği galatasaray maçı, bizler için nasıl bir travma yaşattı hepimiz hatırlıyoruz. aynı saçmalıkları yapmaz, topu onlara vermez ve gerçekten en azından bir 15 dakika kadar tempo ve baskı yaparsak golü buluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın