resim
Valentine James Ozornwafor
Takım:Charleroi
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.94
Uyruk:Nijerya
  • 293
    valentine ile aynı memleketli olan kenneth omeruo 18 yaşındayken nijerya'nın bir takımından standard liege'e transfer oldu. liege altyapısında bir yıl oynadıktan sonra chelsea'ye transfer oldu. chelsea onu 2012 devre arası den haag'a eredivise'ye kiraladı. yarım sezonda 9 maç oynayabildi. sonraki sezon 27 maçta oynayabildi. 6 ay chelsea'de top oynamadıktan sonra 2014 ocakta middlesbrough'a 1,5 yıllığına kiralandı. yarım sezonda 14 maç oynarken 14-15'te 22 maç oynayabildi. daha sonra yolu türkiye'ye düştü. alanyaspor ve kasımpaşa formalarıyla 3 sezonda 80 maça çıktı ve gelişimini sürdürdü. 2018 yılında ispanyol ekibi leganes'e 800 bin euro karşılığında transfer oldu. bu yıl başında ise leganes 5 milyon euro'ya bonservisini aldı.

    omerou hiçbir zaman chelsea kalitesinde bir oyuncu olmadı. lakin chelsea sadece ismini kullanarak ve oyuncuyu bir şekilde oynatarak 5,8 milyon euro kazandı.

    valentine'nin hikayesi de omeruo'ya benziyor. belki hiçbir zaman galatasaray seviyesinde topçu olamayacak. ama 500 bin, 1 milyon neyse bize para kazandırabilir, yeterki düzenli oynasın. ispanya 2. ligi olmaz, türkiye 2. ligi olur. ama oynasın.

    slavia prag'da olayinka diye bir futbolcu var. bu olayinka 19 yaşında oynamak için kuzey kıbrıs'a yenicami diye bir takıma gitmiş. geçen inter deplasmanında gol attı. oynayan adamın geliştiğine en güzel örnek kendisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın