resim
Steven Nzonzi
Takım:Konyaspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:35
Boy:1.96
Uyruk:Fransa
  • 587
    ekşi sözlükte resneli geyik isimli bir yazar var. kendisi hem iyi bir galatasaray taraftarı hem iyi analizleri olan bir spor severdir. kendisinin 1 ekim 2019 galatasaray psg maçı sonrası nzonzi ile ilgili yazdığı düşüncelerini paylaşmak istiyorum. hepimizden başka bir göz ile bakmış olabilir;

    --- alıntı ---

    n'zonzi takimin vazgeçilmez oyuncusu ama bu kadar abartilmamasi lazim. çunku ovulen ozellikleri ne kadar onemliyse, eksik ozelliklerinin galatasaray'in tikanmasinda ciddi bir rolu var.

    oncelikle ilk yarida tam 30 dakika boyunca, muthis oyun okuma ozelligine ragmen savunmadan top çikaracagimiz pozisyonlarda geri uçluden top almak için demarke olmakta gecktigi onlarca pozisyon oldu. bunlarin hepsi baski yiyip kaleciye donmek zorunda kalmakla bitti. (ozelikle top merkezden - donk - çikarilinca iki adim yana atmaya tenezzul edip top almadi).

    ikinci sorunu, çok akilli olmasindan ve alani iyi kaplamasindan dolayi bazen depar atip hizli basmaya gerek gormemesi. çogu pozisyonda buna gerek kalmiyor ama takimin eksik yakalndigi pozisyonlarda hiç kosu ritmini bozmadan adeta tingir mingir geri donuyor, karsisina rakip çikip topu uygunsuz pozisyonda aldiginda "ulan donmeden basayim" diye hiç dusunmuyor. kisacasi pozsiyon oyununu muazzam oynuyor ama anlik ritim degisikligi gerektigi pozisyonlarda esnek degil. pozitif yanlarinin oyuna dogrudan etkisini artiracak kivilcimi yok.

    bir diger sorun, dun ozellikle ikinci yarida birçok pozisyonda - ekseriyetle sag iç tarafta - mariano'yla girdigi paslasmalarda onunde kat edip top isteyecegi hayvani bir bos alan olmasina ragmen bunlari degerlendirmek yerine pasi verdikten sonra tekrar geri kaçip kendi pozisyonunda top istemesi. bu top kaybi halinde takimin eksik yakalanmasini onluyor ama takimin one çikmasina fren olusturuyor.

    galatasaray'in rakibi eksik yakalayamamasi, statik oynamasi, diger oyuncular kadar n'zonzi'nin oyun tarziyla alakali.

    tum bu eksiklikleri, çok iyi alan parselleme ve dusuk top kaybi orani sayesinde olumsuz sonuç dogurmuyor ama "bu kalitede adamin bizde ne isi var?" diye sorulan sorularin cevabi burada. ligimiz için ust duzey, avrupa için bu gorunumuyle yetersiz bir oyuncu, bu pozisyonda oynayip gerektiginde rakibi taciz etmeyen, ileri çikmakta bu kadar temkinli olan adam ne kadar iyi pas dagitip alan kaplasa da o liglerde kendine surekli yer bulamaz.

    mehmet topal muamelesi yapilmasi komik bile degil ama ligimize gelmis en iyi orta saha da degil.

    --- alıntı ---

    https://eksisozluk.com/...602106?a=buddyrecent

    bana kalırsa takımın bu yıl ki en iyi transferi ama resneli başka bir göz sunmuş bize ki sanki haksız da sayılmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın