• 10
    psg maçında fatih hocanın uyguladığı sistem olarak düşünüyorum. tam geçen hafta kadromuzun en çok bu sisteme uyduğunu yazmıştım. bakalım fatih hoca ne yaptı. öncelikle donk'u 2 stoperimizin arasına yerleştirdi. sağına lyundama soluna marcao yaptı ki; marcao, lyundamanın yarısı kadar gününde olsaydı o golü de yemezdik. bir kaç bireysel hata oldu ama karşında di maria-icardi-mbappe falan var, bunu göz ardı etmemek, bu 3'lü defansta ısrar etmek lazım. sonra nzonzi ve seriyi ortaya koydu ama yine benim tahmin ettiğim gibi nzonzi takımı geriden kurdu, seri ileriye yardım etti. yine ilgili entry'mde girdiğim gibi önlerine belhanda ve onun önüne falcao-babel çift forvet çıktı. özcelikle bu sistemde her türlü andone'yi bu babelin yerine tercih ederim. en azından pres yapıp karşı takımın hızlı çıkmasını engeller, babelin form durumunu ise hiç beğenmiyorum. bu sistemde yine bu 2 forvetin önünde oynayacak kişi belhanda ama yine bu form durumunda hoca belhanda'yı falakaya mı yatırır bilmiyorum ama hemen kendini toplamalı.

    gelelim hoca ile örtüşmediğimiz yere nagatamo ve mariano yerine oraya daha dinamik 2'li lazım. gerçi bu sene takımın en çöpü olarak gördüğüm mariano'yu ilk defa beğendim.(ama lemina'nın oraya cuk oturacağını tahmin ediyorum) nagatamo'nunda iyi niyetimden şüphem yok ama forvetin falcao... onu 2 kanattan beslemeyeceksin de kimi besleyeceksin. (bu senenin klişesini yazayım-keşke linnes kalsaydı) şener ömer gibi alternatiflere antrenörlerden birini vereceksin ki bu tercihen ümit davala olur. kanattan nasıl bindirme yapılacak, nasıl içeri pas verilecek(orta değil pas) 7/24 onu çalıştıracaksın.

    sonuç: ben düşündüğüm sistemin uygulanmasında ve verimli olabileceğinin anlaşılmasından memnunum. kendini toplayana kadar babelin yerine andoneyi koyarsanız, belhanda'yı feghouli ile korkutursanız yada emre mora 10 numara bug'ı yüklerseniz ki-gerçek hayallerim o; şöyle messi vari bir oyunla emre mor bizi bir şaşırtsa) sadece 2 kanat/bek sorununuz kalır ki mariano'nun yerine lemina olur ve fatih hoca bu işi biz daha düşünürken çözebilir. sonuçta tüm kadronun çok daha üzerinde fatih terim'imiz var.
    önceki entry'm: http://gss.gs/2777410

    edit: eski entry'min eklenmesi
App Store'dan indirin Google Play'den alın