resim
Jean Michaël Seri
Takım:Al-Orobah
Mevki:Ön Libero
Yaş:33
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 793
    1 ekim 2019 galatasaray psg maçında sahanın en iyi oyuncusuydu.

    transferi sürecinde taraftarımızın kendisi hakkında yaptığı yorumlarla kendisi adına beklentim çok yüksekti. dünkü maça kadar biraz abartıldığını ve fizik olarak zayıf olduğunu, ikili mücadeleden kaçtığını, ezildiğini düşünmeye başlamıştım. ancak dün öyle bir oyun oynadı ki ağzım açık izledim. başka bir takımda oynasa şöyle bir oyuncu bizde olsa diyeceğimiz oyuncular vardır hani, aynen öyleydi dün.

    bu tip oyuncuları en verimli olacakları sistemde ve rahat edebilecekleri oyun kurgusunda değerlendirmek gerektiği fikrindeyim. hocamız da bunu en iyi değerlendirecek merci olduğu için, bir kaç haftaya çok çok daha verimli olabileceğinin sinyallerini dün gece vermeye başladığını düşünüyorum.

    oyun görüşü çok ileri seviyede, oyunun her an içinde. kenarlara fazla deplase olmadığı müddetçe serinkanlılığı, oyun zekası ve görüşü ile takımın geriden çıkışında da stoperleri ve yanındakileri rahatlatmada önemli bir etken olduğunu düşünüyorum. yanında oynayan steven nzonzi ile yakalayacakları uyum topun ileri aktarılarak takımın gol pozisyonlarına girmesinde, sezonun önümüzdeki bölümünde çok kritik bir önem arz ediyor.

    belirtmeden geçemeyeceğim dünkü maç * oyunun çok az durduğu, temponun çok yüksek olduğu, hızlı düşünme ve aksiyon alma, insiyatif kullanma becerisi gerektiren bir karşılaşmaydı. bu tarz oyuncular böyle maçlarda tüm meziyetlerini ve sıradışı özelliklerini yansıtabilen oyuncular. düşük tempodaki lig maçlarında kendisinden bekleneneni alamamamızın sebebi bu durumdur. lig maçlarında da tempoyu yükseltmeye zorlayan bir galatasaray sahada olursa seri de rakip ortasahaları ezmeye başlar.

    kendisinin dünkü oyununundan sonra opsiyon konusunda ciddi bir planlamanın yapılması ve takıma bonservisiyle katılmasını sağlamak çok önemli, gerekli planlama yapılarak devre arası younes belhanda satılırsa bu şansımızı kullanabiliriz.

    düzeltme: imlâ, noktalama.
App Store'dan indirin Google Play'den alın