resim
Jean Michaël Seri
Takım:Al-Orobah
Mevki:Ön Libero
Yaş:33
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 791
    muslera'dan sonra nzonzi ve luyindama ile beraber ilk 11'e ilk yazılması gereken makine gibi bir orta sahadır. psg maçında kalitesini konuşturmuş, orta sahada yaşadığımız oyun kurma problemini çözmüştür.

    defans oyuncularımız topu aldığında, orta alanda pas verebilecekleri tek opsiyon nzonzi oluyordu. nzonzi markaj altındaysa mecburen ya muslera'ya dönüyorlardı (bkz: dön muslera'ya) ya da kanatlara doğru topu gönderiyorlardı. bu da oyunun sıkışmasına sebep olabiliyordu çoğu zaman. nzonzi'nin markaj altında olmadığı ve topu geriden aldığı anlarda ise diğer orta saha oyuncularımız 3. bölgede olduğu ya da top almak için kendini göstermediği için yine oyun sıkışıyordu. oyunu bir türlü kuramıyorduk.

    seri tam da bu noktada devreye girerek psg maçında bir orta saha nasıl olunur dersi verdi. kendisini sürekli boş alanlara atarak defans oyuncularımıza ve nzonzi'ye pas opsiyonu oldu. topu aldığında da genelde en doğru tercihleri yaptı.

    şunu da belirtmem gerekir ki, fener maçında sahada olmaması çok büyük bir skandaldı. gerçekten olacak iş değil ama yapacak bir şey yok olan oldu. eminim terim de yaptığı hatanın farkına varmıştır.

    bu saatten sonra orta sahanın dinamizmi de, oyun kurması da kendisinden sorulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın