• 31
    1 ekim 2019 galatasaray psg maçıni tribünde izledim. çıplak gözle gördüğüm kadarıyla büyük maçlar dışında anadolu deplasmanlarında da uygulanabilir bir sistem olduğunu düşünüyorum. her anadolu takımında var olan zenci ve hızlı kanat oyuncuları bizi mahvediyor çünkü. gelelim sistemin detaylarına.

    -luyindama ve marcao sağ ve sol stoper mevkilerinin altından kalkabileceklerini gösterdiler. yalnızca çok fazla timing hatası yapıyorlar, zamanla alışacaklardır.

    -donk merkez stoper olarak her maç oynayabilir.

    -orta saha üçlüsünde belhandanin yeri yok. belhanda yerine lemina tam hazır olduğunda net olarak daha iyi oynar. belhandanin 8 numara olmadığını artık kabul etmemiz gerekiyor.

    -bu sistemde babel ve feghoulinin yeri yok. özellikle babelin çift santrafor sisteminde, asla ikinci santrafor olmayacagini düşünüyorum. çizgide çok daha rahat hareket ediyor. babel yerine, pres yaparsa andone formayı alabilir, yapmazsa ufak bir sistem değişikliğine daha gidip belhanda veya feghouliyi o bölgede değerlendirebiliriz.
    5-4-1 gibi oynayarak, nzonzi seri lemina üçlüsünün tam önünde net bir 10 numara olarak belhanda veya feghouliyi saha sürebiliriz.

    zamanla daha net göreceğiz, zaten hoca da bunları görmüştür.

    olacak olacak!
App Store'dan indirin Google Play'den alın