resim
Süleyman Luş
Takım:Çorum FK
Mevki:Sol Bek
Yaş:23
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 45
    altyapıdaki futbolcularımız için; “oynayabilecekleri bir takıma gitmeliler” mottosuna ya da klişesine kesinlikle ama kesinlikle ka-tıl-mı-yo-rum. bu kafadakiler yüzünden çok genç futbolcu heder olup gitmiştir. böyle düşünenlerden allah korumasa, ozan kabak, yusuf yazıcı, abdulkadir ömür, uğurcan çakır ve daha niceleri samsunspor’da, eyüpspor’da kaybolup gideceklerdi.

    bizzat tecrübem olduğundan yazıyorum bunları. altyapıdan anadolu takımlarına giden futbolcular o takımdaki kıskanç papazlar yüzünden giderek solarlar. eğer yönetim ve hoca’da çocuğu desteklemezse o çocuk futbol anlamında sizlere ömür.

    yeteneğine inandığın çocuğu gözünü kırpmadan alacaksın a takıma. vereceksin sık sık formayı, klası yeterliyse zaten 6-7 haftada kendini kabul ettirir. iddia ediyorum yunus, atalay, süleyman luş, ve daha iki-üç futbolcuya üst üste şans verilsin formayı bir daha asla başkasına vermezler. bırakmıyorlar ki iki yaprak açsın çocuklar. kalli döneminde tam yedi altyapı futbolcusu a takıma monte edilmişti. okan, suat, bülent, mert, tugay, papen mustafa, sonradan hakan, arif, h.ünsal, ümit ve hasan şaş’ın dahil edilmesiyle 2000 ruhu ve başarısı yakalanmıştı. (tafferel,hagi ve popescu önderliğinde) ilk çıktıkları maçları çok iyi hatırlıyorum, hepsi de hatalar yapıyorlardı ama kalli ve sonradan fatih hoca bıkmadan usanmadan uyarıyor ama devam ettiriyordu.

    özellikle bülent ve mert için herkes neler söylerdi neler. onlar yıldız olduysa bugünün çocukları fenomen olurlar inanın.

    unutmayın genç çocuklar oynadıkça güç ve kuvvet kazanır, maç ritimleri arttıkça güvenleri artar ve sonuçta klaslarını ortaya koymaya başlarlar.

    bu yetenekli çocukları onun-bunun papazlarına yem etmeyin. lütfen...
App Store'dan indirin Google Play'den alın