resim
Mariano Ferreira Filho
Takım:Atlético-MG
Mevki:Sağ Bek
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 1717
    takımımızda oynadığı dönemlerde 1 numaralı sağ bek tercihidir. ilgili maçta (bkz: 28 eylül 2019 galatasaray fenerbahçe maçı) çok etkisiz performans göstermesinin nedeni tamamen fenerbahcenin kendisine özel önlem almasıdır. tolga ciğerci futbolda uzun zamandır görmediğimiz rakibin sağ bekine 1 e 1 adam markajı uygulamıştır kendisine ve başarılı da olmuştur. son 2 sezondur oyun da mariano üzerinden kuruluyor arkadaşlar. bu eskiden rieara'ydi vs. özellikle günümüz futbolunda büyük maçlarda, herkes merkezi sağlam tutmaya çalışıyor ve oyun kurma genelde modern bekler üzerinen yürüyor. nagatomo'nun hem sol ayağı birincil önceliği olmaması ve yaklaşık 1 yıldır gösterdiği kötü hücum performansından dolayı bütün yük marianoda'dır. bence mariano modern bek anlamında ligin en iyisidir(savunma yönünü pek beğenmesekte). artık rakipler de bunu çözdüğü için(doğal olarak) bu sezon çok zorlanıyoruz.
    mesela, ilgili maçta (bkz: 28 eylül 2019 galatasaray fenerbahçe maçı) feguli bir pozisyonda bekten geldi top çıkardı, mariano ön alana çıktı(tolga ciğerci bu pozisyonda markajı bırakmak zorunda kaldı) topu marianoyla buluşturduk ve ofsayt olan pasıyla falcao gölü yaptı.
    sağ taraf dışında maalesef oyun planımız yok ve bu sezonda sol tarafta da babel'in ayağına bakıyoruz tamamen ve kendisi ağır saçmalıyor(normalde çok beğenirim babel'i). rakipler de mariano'ya önlem aldığı için plansız bir şekilde bu sezon bütün maçlarda zorlandık. icinizden diyeceksiniz 1 futbolcu bütün oyun planını bu kadar etkilyebilir mi? bence etkiliyor çünkü maalesef başka oyun planımız yok ve oyunun sol tarafı baya formsuz.
    geçen hafta ki maçta (bkz: 22 eylül 2019 yeni malatyaspor galatasaray maçı) şener mariao'nun yerine ilk 11 çıktı ve o taraftan doğru düzgün öne çıkışımız yok. çünkü şenerin bu tarz meziyetleri yok.
    sonuç olarak, evet mariano takımımız için çok önemli bir silah fakat rakipler artık bunu öğrendi ve acilen başka oyun planları üretmek zorundayız! yoksa zorlanmaya devam edeceğiz ve her hafta mariano, şener, linnes tercihleri konuşulmaya devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın