resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 3524
    diagne'den çok daha klas bir oyuncudur. ama diagne varken de söylediğim bir şey vardı ki, 28 eylül 2019 galatasaray fenerbahçe maçı'nda bunu gördük. galatasaray'ın sorunu malesef diagne'nin kötü futbolcu olması değildi. oyun yapımızdı. geçen sezon onyekuru'nun olağanüstü formu sayesinde ve tamamen bireysel yeteneklerle ligi kazandık. biraz sofyan, biraz onyekuru anamızın ligine yetti.

    şimdi aynı sıkıntıları falcao yaşıyor. adamı topla buluşturamıyoruz.

    fatih terim'in uyguladığı tek taktik var. muslera topu babel'e degajlasın. babel sırtı dönük topu tutup takımı hücuma yerleştirsin. 10 degaj ya da autta 1 defa bunu yapabiliyoruz. geri kalan 9 hücumda ise ribound toplamaya uğraşıyoruz. onu da beceremiyoruz. becersek de hayvan gibi teknik takımı tamamen hava topuna mahkum edip kapasitesini düşürüyoruz.

    oysa ligin en teknik defans hattı bizde. marcao müthiş derin toplar atabiliyor. mariano'yu linnes'e tercih ettik, topla çıkarken oyun kurucu gibi oynayabiliyor diye. ön liberoya nzonzi'yi aldık....

    e abi o zaman neden hıyar gibi topu sürekli babel'e şişiriyoruz?

    ben nzonzi'nin iki stoperin arasına girip top çıkarmasına da uyuzum. oyun merkezini iyice geriye çekiyor. kimse kusura bakmasın da mariano ve marcao tüm dünyada topu defanstan çıkarmak için yeterli teknik kapasiteye sahip bir ikili. sen nzonzi'yi veya orta sahada partnerini bir adım önde topla buluşturursan rakibi defansa gömülmeye mecbur edersin. şimdi top çıkarırken nzonzi geriye geliyor. rakip orta sahada seri veya lemina'ya baskı yapınca orta sahamız oyundan düşüyor. hücum hattı ile defans hattı birbirinden kopuyor. çok rahat pres yiyoruz. böyle saçmalık olmaz.

    sonra ne falcao top alabiliyor, ne de diagne alabildi.

    saçma sapan bir taktikle saçma sapan bir top oynuyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın