resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 1084
    bugün oynanan derbinin* ikinci yarısında potansiyelini sahaya bu sezonun* önceki maçlarına kıyasla bir nebze olsun daha iyi yansıttığını düşündüğüm oyuncumuz. herkesin futbolcudan beklentisinin farklı olduğu doğrultusunda, formunun -malesef geç de olsa- zamanla düzeleceği kanısındayım.

    bununla beraber kendisinin yaz dönüşünde yaşadığı form düşüşünün sadece kendi disiplinsizliği değil, ülkemiz takımlarının hemen hemen tamamına sirayet eden niteliksiz antrenmanlardan da kaynaklı olduğu fikrindeyim. şöyle örnek vermek gerekirse yaz kampını eski takımıyla geçiren steven nzonzi bu sezona formda girdi. ancak bu durum kendisinin sonraki sezona bu formunda gireceğinin teminatı değil. yaz kampına giden oyuncunun beslenme ve uyku düzeni, bireysel antrenmanları, kamptaki antrenman teknikleri gibi maddelerin tümü oyuncuların formunda etkendir. ayrıca şahsi fikrim, yabancı kulüplerine karşı türk takımlarındaki fizik kondisyon yetersizliği, kulüplerimizdeki teknik kadroların oyunculara kamp dönemlerinde yeterince mental motivasyon sağlayamamalarından kaynaklanmakta. belki de marcao bu sezon yaz kampını bir yabancı kulüpte geçirerek sezonun ikinci yarısında takımımıza katılmış olsa yine geçen seneki performansından kesitler sunacaktı. tabi bunu yaz kampını kulübümüzde geçirdiği için bu sezonun ikinci devresindeki performansını da görerek tahlil etmek gerekir.

    bu örnek ve tez ışığında yapıcı eleştiriye bir kapı aralamak adına, oyuncunun* disiplinsiz veya formsuz olması durumu, kendi problemlerinin yanısıra kulübün antrenman tekniklerini de taraftar olarak sorgulayabilmemize kapı aralamalıdır.

    düzeltme: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın